videoproductie door TIEN

VIDEOPRODUCTIE LATEN MAKEN.

Video is booming! Op social media zien we niets anders meer dan talloze, bewegende beelden die op de tijdlijnen verschijnen. Maar ook op websites zijn bedrijfsvideo’s en productdemo’s niet meer weg te denken.

Het bedenken en ontwikkelen van video’s is een van de leukste takken in de sport die ‘relevant zijn met content’ heet. Het aantal video’s is online exponentieel aan het stijgen en er lijkt geen einde aan te komen. Maar waar moet je op letten? En hoe maak je een goede video? Bij TIEN. weten we precies hoe we jouw bedrijf, product of dienst in de spotlights moeten zetten met een video die de doelgroep aanspreekt.

UNLMTDPHOTO_TIENproducties_Binnenstebuiten-68.jpg

Waarom een video laten maken?

We consumeren dagelijks enorm veel content. Om op te vallen tussen al dat geweld benutten steeds meer bedrijven de kracht van video.

Alleen al op YouTube wordt per dag meer dan 80.000 uur aan video geupload, dat staat gelijk aan 30.000 video’s per dag. De eerste stap naar een succesvolle contentstrategie is het benutten van video content. De tweede stap is het maken van goede video content.

Wat levert een videoproductie op.

Een videoproductie is in bijna alle gevallen onderdeel van een bredere marketingstrategie. Goede videoproducties leveren naamsbekendheid en andere sterke campagneresultaten op. Een video maak je niet zo maar even. Tenzij je natuurlijk voor de Instagram Stories van tegenwoordig aan het filmen bent. Dan is korte in the moment content essentieel. De video’s waar conceptontwikkeling voor nodig is, die kosten tijd. Geen maanden, maar een moment van bezinning en een brainstormsessie kunnen zeker geen kwaad.

Brainstormsessie inplannen.

Vrijblijvend sparren over een videoconcept of videomarketing? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Professionele bedrijfsvideo laten maken.

Een professioneel videoproductiebedrijf inhuren is altijd van toegevoegde waarde voor jouw videoproductie. Of het nu gaat om een korte video voor intern gebruik of een corporate movie die gefilmd moet worden in het buitenland.

We roepen vaak ieder zijn vak, maar eerlijk is eerlijk, tegenwoordig kunnen veel mensen goed overweg met telefoon en statief. En dat is goed want hierdoor is de hoeveelheid videocontent online enorm toegenomen. Tegelijk met de toename aan content wordt het belangrijker op te vallen en je te onderscheiden van al die andere video’s die online te vinden zijn. Dat kan op twee vlakken: kwaliteit en concept.

Videoproducties door TIEN.

Soorten video’s.

Er zijn enorm veel stijlen voor video. Sommige lijken op elkaar maar hebben toch een ander concept, een andere basis of een ander marketing doel. De belangrijkste video stijlen staan hier op een rij: 

Animatie

Een video met illustratie als basis. Animatievideo’s lenen zich perfect voor het uit- en toelichten van onderwerpen, diensten en producten. Iedere tekening wordt handmatig in elkaar gezet en vervolgens omgetoverd tot een bewegende scene.

Bedrijfsfilm

Een bedrijfsvideo is een video waarin je de kijker meeneemt in het verhaal van jouw bedrijf. Dat kan plat, wat doe je als bedrijf en waarom doe je het? Of je duikt de diepte in en maakt gebruik van storytelling.

Promotievideo

Een promotievideo of commercial is een overkoepelende term voor heel veel type video’s. Zo kan een vlog een promotievideo zijn, maar is een bedrijfsfilm dat natuurlijk ook. Onder promotievideo’s vallen alle type video’s die ingezet worden bij het uitlichten van zaken of onderwerpen.

Instructievideo’s

Instructievideo’s verduidelijken en informeren. Ze maken het uitleggen van onderwerpen of werkzaamheden een stuk makkelijker en worden ingezet voor het ontzien van de klantenservice of het leveren van extra service.

Documentaire

Documentaires zijn vaak langlopende projecten met verschillende draaidagen. Het onderwerp wordt feitelijk in beeld gebracht. Scripts worden er dan ook bijna niet gemaakt. briefings daarentegen des te meer!

Overige type video’s

Andere soorten video’s die we kennen zijn Livestreams, webinars, aftermovies en vlogs. Vlogs en aftermovies zie je vaak rondom events. Webinars en livestreams zijn vaak kennisgericht en kunnen tevens gebruikt worden als interne communicatievideo. 

 

Opdrachtgevers waar we trots op zijn.

Veel gestelde vragen over videoproducties.

Welke soorten video's zijn er?

Er zijn verschillende soorten video’s. Van commercials tot instructievideo’s en van journaals tot documentaires. Om een type video te kiezen, is het belangrijk om te weten wat de boodschap van de video is en voor wie de video bedoeld is. Twijfel je over welk type video het beste bij jou past? We denken graag met je mee. 

Waar gebruik je een videoproductie voor?

Een bedrijfsvideo kun je gebruiken om te laten zien wat jouw bedrijf doet en wat het bedrijf onderscheid. Je kan de video plaatsen op je website en social media kanalen.

Wat is de ideale lengte voor een video?

De lengte is afhankelijk van het verhaal dat je wilt vertellen, waar je de video publiceert en wat het doel is. We adviseren om onder de 2 minuten te blijven. 

Wat kost het maken van een video?

Een videoproductie is maatwerk. Daarom maken we prijzen op maat. De prijs is afhankelijk van het type video, het aantal draaiuren, de montage uren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Moet een videoproductie altijd ondertiteld worden?

Niets moet natuurlijk, maar wij adviseren om het wel te doen. Video’s op social media worden namelijk meestal zonder geluid bekeken. Met ondertiteling kun je alsnog een duidelijke boodschap overbrengen. 

Vertel mij meer over videoproducties..

Wil je meer weten over videoproducties of sparren over een concept? Vul je gegevens in, dan nemen wij contact met je op. Of plan direct een afspraak in!