podcast laten maken
Podcast

PODCAST.

Ruim 5 miljoen Nederlanders beluisteren regelmatig een podcast en dit aantal blijft groeien. Waar podcasting twee jaar geleden nog relatief onbekend was, wint dit communicatiemiddel aan populariteit. Die trend voelden wij als ex-radiomakers en radio liefhebbers al lang aankomen…

Podcast maken

Podcast: het nieuwe communicatiemiddel.

Podcasten is laagdrempelig voor makers, ideaal voor inspirerende, vakinhoudelijke content en iedereen met een telefoon is een potentiële luisteraar: je doelgroep is oneindig! Simpel als dat. Oké, bijna zo simpel dan, want als jij luisteraars wilt boeien, moet het goed in elkaar zitten; zowel inhoudelijk en als technisch.

De ontwikkeling van een podcast.

Een goede podcast maken, is meer dan met een microfoon en een paar sprekers een beetje babbelen. Wat is je boodschap en door wie laat je dat vertellen? Onze agents helpen jouw organisatie om de strategie te bepalen, een goed verhaal neer te zetten en in de juiste vorm te gieten.

Podcast producties door TIEN.

Zodra de inhoud duidelijk is, zorgt TIEN. Producties voor de juiste apparatuur, begeleiding van de opname en een edit van het gesprek. Niets is immers erger dan een onverstaanbare spreker, een ongelukkige verspreking of het geluid van een koffiezetapparaat op de achtergrond, die de aandacht van het verhaal weghaalt…

Het is dus niet zo makkelijk als het lijkt, maar met onze kennis en ervaring ben jij klaar voor je eigen podcast!

RUIM 62% VAN DE JONGVOLWASSENEN BELUISTERT REGELMATIG
EEN PODCAST.
podcast door tien producties

Podcasting is trending.

Wereldwijd groeide het aantal podcasts van 525.000 in 2018 tot meer dan 2 miljoen in 2021. En maar liefst 62% van de jongvolwassenen tot 34 jaar wereldwijd(!) beluistert regelmatig een podcast en dit aantal blijft groeien. In Nederland luistert inmiddels bijna de helft van alle volwassenen naar podcasts. Het aantal Nederlandse podcast luisteraars op Spotify groeide in 2020 met 85%. Zo snel groeit podcasting, en zo populair zijn podcasts aan het worden.

Vooral naar podcasts over amusements en ontspanning wordt veel geluisterd, denk hierbij bijvoorbeeld aan De Seve Podcast. Maar ook actuele onderwerpen (De AD Voetbal Podcast), persoonlijke ontwikkeling (De Anders Denken Podcast) en ontwikkelingen in het vakgebied (Waardevolle AI in de Gezondheidszorg) zijn podcasts die nog hoog in de populariteitlijsten staan.

Vertel mij meer.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen wij contact met je op. Of plan direct een afspraak in!