videoproductie door TIEN

VIDEOPRODUCTIE ONTWIKKELEN.

Wat komt er allemaal bij kijken als je een videoproductie wilt laten maken? TIEN. Producties maakt jaarlijks meer dan vijfhonderd videoproducties voor veel verschillende soorten organisaties. Maar we nemen je graag mee in het proces van een videoproductie.

videoproductie door tienproducties

1.Waarom wil je een videoproductie?

Je wilt een film of videoproductie maar waarom? Wat is je doel? Doe je het omdat het moet? Of denk je niet zonder video te kunnen? Heb je het gehoord van andere ondernemers, wil je jezelf laten zien aan de buitenwereld? Waarschijnlijk wil je de kracht van je bedrijf in beeld krijgen, zodat het mogelijk nieuwe klanten aantrekt.

2. Voor wie maak je een videoproductie?

Dat heeft ook te maken de bovenstaande vraag. De ‘Waarom’ en ‘Wie’ ligt dicht bij elkaar. In de ‘waarom’ vraag gaat het om de motivatie. In de ‘wie’ vraag bedenken we een doelgroep. Nieuwe klanten is een breed begrip. Wat voor klanten zijn dat? Wie beslist uiteindelijk over de samenwerking met jouw bedrijf? Als je de wie weet, kan je namelijk een stap verder in je verhaal.

3. Wat ga je vertellen met je videoproductie?

Als je weet wie je wilt bereiken kan je ook gaan nadenken over het Wat? Wat wil die doelgroep horen over jouw bedrijf? Hoe raak je ze of zet je de doelgroep aan tot actie? Humor kan een belangrijke bijdrage leveren aan de ‘wat’ van je verhaal.

4. Hoe maak je het verhaal?

De laatste en beslissende stap. Hoe gaan we het verhaal vertellen? Dat beslist wat voor type videoproductie je krijgt. Je kunt met een animatie werken, storytelling, commercials, spoken word, alleen beeld. De mogelijkheden zijn enorm. Wil je 1 film die alles vertelt of gebruik je de draaidagen efficiënt en film je meerdere korte video’s. Ons team staat je graag bij in die keuze.

Als we deze stappen hebben doorlopen kan je jouw videoproductie laten maken.

Tussen het uitwerken van idee naar script naar opnames en montage zit soms een paar weken, soms moet het binnen een paar dagen. Wij streven er altijd naar om de producties binnen een paar dagen na opnames op te leveren, zodat jij jezelf kunt tonen aan de buitenwereld.

Handig om van te voren over na te denken:

  • Heb je een YouTube of vimeo kanaal, zodat de video verspreidt kan worden. En geplaatst kan worden op de website?
  • Als je een video met gesproken woord hebt, laat de video dan ondertitelen. Zeker als je de video op Facebook en LinkedIn verspreidt. Meer dan 80 procent bekijkt de video namelijk zonder het geluid aan te zetten.
  • Voorbeelden: wat vind je mooi? Is er een stijl die je al aanspreekt van een ander bedrijf. Laat dit dan zien aan de videoproducent. Zodat hij of zij een beeld heeft van jouw wensen.
  • Muziek is een lastig onderwerp. Soms past de muziek die je zelf voor ogen hebt niet bij de beelden. Bespreek van te voren dus goed waar je de kriebels van krijgt en waarvan niet.

Vertel mij meer.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen wij contact met je op. Of plan direct een afspraak in!