fbpx
TIEN.video - 27 juli 2020

Video – Rotterdam Sportsupport

by Tien Producties

“Met Sportsupport Highlights krijgen mensen veel meer gevoel bij wat we doen,” vertelt Floor Vierboom van Rotterdam Sportsupport over het maandelijkse journaal dat ze samen met TIEN. maken. In de vorm van een videojournaal moest meer betrokkenheid worden gecreëerd. En dat lukte. Niet alleen extern, maar ook intern.

De vraag van de klant

Al jaren is er een samenwerking tussen TIEN. en Rotterdam Sportsupport, een organisatie die zich inzet voor sportverenigingen in Rotterdam. Dat begon met bedrijfsvideo’s en later ook enkele documentaires. “Het was een volgende stap in de samenwerking om te kijken wat TIEN. nog meer voor ons kon betekenen. We zochten naar nieuwe manieren van communiceren. TIEN. kwam toen met het idee voor een maandelijks journaal.”

Wat hebben we precies gedaan?

Elke maand reist onze cameraploeg af naar het kantoor van Sportsupport om een nieuwe video op te nemen. Vanuit Sportsupport krijgen we de input voor onderwerpen, waarna onze tekstschrijvers aan de slag gaan met presentatieteksten. We schieten de beelden en monteren de video. Maar we krijgen ook hulp. De journaals worden zelf gepresenteerd door de werknemers van Sportsupport. “We hebben er voor gekozen om af te wisselen met de presentatie. Bijna iedereen heeft inmiddels wel een journaal gepresenteerd. Dat zorgt voor interne betrokkenheid. Medewerkers komen gedurende de maand zelf met voorstellen voor onderwerpen en schieten zelf ook beelden voor in het journaal.”

Wat is het resultaat?

Het eindresultaat wordt elke maand verstuurd naar alle stakeholders van Sportsupport, zoals scholen verenigingen en de lokale politiek. En dat heeft effect. “Het grote voordeel van een journaal is dat het kijkers meer gevoel meegeeft. De video’s geven sfeer en er is ruimte voor grappige fragmenten.  Via tekst is alles heel abstract. Nu krijgt men meer gevoel bij wat we doen. We krijgen dan ook leuke reacties en het zorgt echt voor betrokkenheid.”

Een voordeel van video is verder de brede inzetbaarheid. Niet alleen kan het via mail direct naar stakeholders worden gestuurd, maar ook via social media is een video makkelijk deelbaar. Iedereen die geïnteresseerd of betrokken is bij Sportsupport wordt daardoor direct bereikt. De video’s worden dan ook goed bekeken en helpen de online zichtbaarheid van Rotterdam Sportsupport te vergroten.

Ik wil de whitepaper ontvangen!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van video voor jouw bedrijf! Download dan onze whitepaper! Daarin geven we enkele handige tips bij het maken van een video.