video content - 6 oktober 2017

Video; het nieuwe element in de marketingmix

by Tien Producties

Duizenden boeken zijn volgeschreven over de marketingmix. Veelal werd de marketingmix aangeduid met de 4 p’s. In de huidige tijd kan je wel stellen dat dergelijke marketingmixen volledig achterhaald zijn. De hele wereld is veranderd, de houding van consumenten is veranderd en daardoor is de marketingmix ook veranderd. De v van video hoort erbij!

Maar, wie is nou de grote veroorzaker van al deze veranderingen? Het antwoord op deze vraag is vrij simpel; het internet en Google. Door de opkomst van het internet is de houding van consumenten veranderd. Consumenten verwachten dat alle informatie van een bepaald product of dienst op het internet gemakkelijk terug te vinden is. Vervolgens verwacht de consument dat dit product of dienst via het internet besteld kan worden en vervolgens bij hen thuis afgeleverd wordt. Dit is hedendaags het toonbeeld, maar tientallen jaren geleden was dit simpelweg ondenkbaar.

Video in de marketingmix

Door dit veranderde wereldbeeld is de marketing ook veranderd. Tegenwoordig speelt het beeldgebruik de grootste rol in een marketingmix. Met name een video is tegenwoordig van onschatbare waarde in een goede marketingmix. Veel bedrijven brengen hun boodschap tegenwoordig uit in de vorm van een video. In een video kan op een aantrekkelijke en energieke manier een boodschap af worden gegeven. Ook is een video erg geschikt om een bepaald product of dienst te promoten.

Het doel van een video is logischerwijs dat deze veel bekeken wordt. Dankzij de social media is dit een stuk eenvoudiger geworden. Als een video eenmaal viral gaat, levert dit een gigantische naamsbekendheid op voor het desbetreffende bedrijf. Een dergelijke video circuleert dan over Instagram, Twitter en Facebook. Miljarden mensen zijn actief op deze social media, waardoor de video vanzelf veelal bekeken wordt.

Ook als een video niet viral gaat, is het een zeer sterk marketingproduct. Het uitbrengen van een bedrijfsvideo is daarom absoluut aan te raden. Met behulp van beeldgebruik kan er tegenwoordig een hoop behaald resultaat worden door de bedrijven.

Ontvang onze online magazines

Door het formulier te versturen ga je akkoord met onze privacy policy.