fbpx
TIEN.video - 27 juli 2020

Video – Horizon

by Tien Producties

‘Een wervingsvideo zonder te werven. Dat is wat we nodig hebben.’ Met die zin benaderde AltraHorizon onderwijs TIEN. zo ongeveer een jaar geleden. Een boeiende uitdaging die we graag aan wilden gaan. Zeker omdat we zo ons steentje bij konden dragen aan het onderwijs.

De vraag van de klant

AltraHorizon onderwijs biedt op hun scholen ondersteuning en begeleiding aan leerlingen die het nodig hebben. Ze zijn specialisten in passend onderwijs. De scholen mogen geen leerlingen werven maar het is natuurlijk wel goed om zichtbaar te zijn. ’We willen graag aan de kinderen en hun ouders laten zien wie we zijn en wat we doen. Niet wervend, maar informerend,’ aldus Priscilla Speijer van AltraHorizon. En video is daar volgens ons uitermate geschikt voor, zeker gezien de doelgroep: jongeren. Zij kijken veruit de meeste video’s en halen hun informatie daar vaak ook uit.

Wat hebben we precies gedaan?

In eerste instantie was de afspraak om één video te maken, namelijk voor het Educatief Centrum te Rotterdam waar de opleiding tot matroos op onderwijsschip De Mate wordt aangeboden. Samen met Priscilla zijn we in gesprek gegaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Kunnen we leerlingen hun verhalen laten vertellen of moeten we een andere insteek kiezen en kijken of het verhaal van een leraar beter is. ‘De mensen van TIEN. hebben een journalistieke achtergrond. Ze denken met je mee en weten wat wel en wat niet werkt,’ aldus Priscilla. Uiteindelijk hebben we in goed overleg besloten dat storytelling door ervaringsdeskundigen, en dus leerlingen zelf, in dit geval het beste werkt. AltraHorizon heeft een geschikte leerling die de opleiding tot matroos volgt, benaderd en daarna heeft TIEN. het contact overgenomen voor een voorbereidend gesprek. ‘Ook iets wat fijn is aan TIEN. Je kunt alles met een gerust hart aan ze overdragen. Ik kon het volledig uit handen geven omdat ik wist dat ze alles goed voorbereiden. Ik kon het loslaten en hoefde er op de draaidag ook niet bij te zijn,’ aldus Priscilla.

Het proces van de eerste video heeft AltraHorizon Onderwijs doen beslissen dat ze ook voor een tweede en derde video bij TIEN. zijn uitgekomen. Priscilla: ’Ook voor het Schreuder College de Villeneuvestraat en voor Altra Zaanstreek wilden we video’s gaan inzetten om mensen te laten zien wat er op onze scholen gebeurt. Ook daar hebben we onze leerlingen centraal gezet. Voor Altra Zaanstreek hebben we gekozen voor 1 leerling, bij het Schreuder College hebben we meerdere leerlingen het verhaal laten vertellen. Soms in woord en soms in beeld.’

< Bekijk hier de video van Altra Zaanstreek >

< Bekijk de video met de leerlingen van Schreuder College Villeneuvestraat >

Wat is het resultaat?

Als we het hebben over meetbare resultaten, dan kunnen we melden dat de video’s via verschillende social media veel bekeken zijn. Maar waar het ons vooral om ging, is dat mensen een goed gevoel krijgen bij AltraHorizon als school. Voor zijn of haar zoon of voor henzelf. Daarnaast hebben de video’s ‘gevoel’ opgeroepen: ‘Het heeft de trots van scholen aangewakkerd. Niet alleen de leerlingen zelf hebben de video’s willen delen, maar ook de medewerkers zijn er trots op,’ aldus Priscilla.

Doordat de samenwerking tussen beide partijen zo goed is bevallen, is AltraHorizon opnieuw in gesprek gegaan met TIEN om nieuwe video’s te gaan maken. Daarnaast wordt er op dit moment ook een animatie gemaakt door de vormgevers van #TEAMTIEN.

Ik wil de whitepaper ontvangen!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van video voor jouw bedrijf! Download dan onze whitepaper! Daarin geven we enkele handige tips bij het maken van een video.