fbpx
TIEN.video - 27 juli 2020

Video – Excelsior Rotterdam

by Tien Producties

“TIEN. is een partner die in het hele creatieve proces meedenkt. Achter alle content zit een duidelijke boodschap”, aldus Daan Bovenberg, commercieel directeur van Excelsior. Al jaren is TIEN. volgens hem een belangrijke partner voor de Rotterdamse voetbalclub. Met name op gebied van videocontent. Maar waarom past juist video zo goed in de communicatiestrategie van Excelsior?

Vraag van de klant

“We zijn actief in een bijzondere markt”, begint Bovenberg. “Als voetbalclub hebben we veel stakeholders. Niet alleen supporters, maar ook sponsoren, relaties in de buurt of de gemeente. Dat is een hele brede doelgroep van mensen die we willen bereiken.” Om daar een goede manier voor te vinden werd TIEN. ingeschakeld om mee te denken. “Zeker in een tijd waarin informatie steeds vluchtiger is, bleek video vanwege de pakkende vorm een goede tool om je boodschap over te brengen.” De club maakte op dat moment zelf al video’s, maar er was behoefte aan een duidelijke strategie per doelgroep.

Wat hebben we precies gedaan?

Omdat video meer is dan alleen informeren zijn we op zoek gegaan naar het verhaal dat Excelsior wilde vertellen. Dat resulteerde al in verschillende documentaires, maar bijvoorbeeld ook aandacht voor de maatschappelijke projecten van Excelsior. “In alles wat we communiceren kijken we naar wie we op welk moment willen bereiken”, zegt Bovenberg daarover. “We willen met video natuurlijk informeren, daar is iedereen die Excelsior volgt bij gebaat, maar video is ook een tool om mensen mee te nemen in je verhaal.”

Maar wat maken we dan allemaal? In het wekelijkse magazine Excelsior Thuis nemen we de laatste ontwikkelingen door en spreken we met spelers en trainers, die je trouwens beter kunt leren kennen in de afleveringen van KarTalks. In Excelsior4All Monthly laten we de fans meekijken bij alle maatschappelijke projecten van de club. Voor FOX Sports maken we zelfs regelmatig documentaires over Excelsior, zoals ‘Een bewogen seizoen in Kralingen’, waar de selectie een jaar lang werd gevolgd. Verder werden al video’s gemaakt voor campagnes rondom het nieuwe thuisshirt of de verkoop van seizoenkaarten.

Alle videocontent komt gezamenlijk tot stand. Vanuit Excelsior komt input met onderwerpen voor bijvoorbeeld Excelsior Thuis of Excelsior4All Monthly, waar TIEN. vervolgens mee aan de slag gaat. We schrijven, filmen, presenteren en monteren. Van het idee tot het eindresultaat: TIEN. levert een kant-en-klare video.

Wat is het resultaat?

Door de wekelijkse video’s worden de stakeholders van Excelsior betrokken bij het reilen en zeilen van de club. Met het videomagazine Excelsior Thuis is een manier gevonden elke week updates te geven van alles wat er speelt. “Dat werkt heel goed en daar wordt goed op gereageerd”, aldus Bovenberg. Maar ook de maatschappelijke projecten worden nog beter onder de aandacht gebracht. Excelsior investeert daarmee in het opbouwen van een relatie met hun stakeholders voor de langere termijn.

Ik wil de whitepaper ontvangen!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van video voor jouw bedrijf! Download dan onze whitepaper! Daarin geven we enkele handige tips bij het maken van een video.