online content - 21 februari 2019

Verbeter de SEO van je website met podcasting of video

by Tien Producties

Ieder bedrijf probeert zich vindbaar te maken. Dit kan door middel van Google Adwords, het posten op sociale media en natuurlijk SEO: Search Engine Optimization. En wat blijkt: video en podcasting verhoogt jouw SEO ranking in Google.

Google vindt het belangrijk dat de kwaliteit van de pagina waar de zoekmachine heen verwijst zo hoog mogelijk is. Het moet dus in de behoeftes van de lezer voorzien en verdieping bieden. Hoe doe je dat? Dat kan met video en podcasting. 

Video en SEO

Video is bij uitstek het middel om verdieping in je content te bieden. Waarom? Je raadt het al: het is beeldend. Welke type video? Dat verschilt per onderwerp. Wil je iets uitleggen, dan is het slim om een animatievideo te laten maken. Wil je meer over je bedrijf vertellen? Dan kun je beter voor een videoproductie gaan. 

Podcasting en SEO

Podcasting is iets van een aantal jaren geleden. Het was een paar jaar weg en is nu harder terug dan ooit. De podcasts schieten als paddenstoelen uit de grond. De gemiddelde podcast duurt 45 tot 60 minuten. Hoogwaardige content met veel verdieping dus. De Google Analytics cijfers zullen omhoog schieten. De leesduur van je blog of landingspagina gaat omhoog en laat dit nou net een criterium van Google zijn. 

Zo zet je het in

Nu denk je waarschijnlijk: “Hoe kan ik een podcast gebruiken voor mijn bedrijf? Wie gaat er nou een uur lang luisteren naar een verhaal over mijn product?” Het hoeft niet per se over het product te gaan. Het kan ook een branchegeoriënteerde podcast zijn. Als het maar verdiepend is op het onderwerp waar jij vindbaar op wil zijn. Desnoods bespreek je het onderwerp van de blog in een podcast met een collega en voeg je die toe. Is vijf minuten meer dan genoeg om dit onderwerp uit te lichten? Hou het dan vooral op vijf minuten! 

Geen tijd/budget 

Is er geen tijd of budget beschikbaar, dan kan het ook zeker geen kwaad om een video of podcast van iemand anders te gebruiken. Huh? Tja, de podcast van de concurrent zou ik niet toevoegen, maar een podcast van iemand anders over het maken van podcasts bij de blog die je nu leest, kan zeker geen kwaad. Via SoundCloud kun je de podcast toevoegen aan je website. Hetzelfde kun je doen met video. Vaak volstaat de YouTube-url al om een video toe te voegen aan jouw blog of landingspagina. 

Denk na over mogelijke manieren om de leesduur op je website te verhogen. Podcasting en video zijn makkelijke manieren om dit te doen. Wil je meer lezen, luisteren of kijken? Schrijf je dan in voor ons online magazine via onderstaand formulier.