animatievideo laten maken
Animatie video

UITLEGVIDEO OF EXPLANIMATION.

De uitlegvideo of explanimation wordt door steeds meer bedrijven gebruikt om hun product of dienst uit te leggen. In korte tijd kan je op een laagdrempelige manier vertellen wat je doet of wat je te bieden hebt. Dat maakt de animatie video onmisbaar voor je bedrijf, maar het kan ook kostbaar zijn. Een aantal redenen om te kiezen voor de uitlegvideo.

1. Ideaal voor Social Media.

Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter. Welke social media gebruik jij allemaal zakelijk? Heb je ook al gemerkt dat een foto meer likes oplevert dan geschreven tekst? Wij merken bij alle kanalen dat een video tot 13x meer betrokkenheid oplevert bij een bericht. De uitlegvideo is dan een perfect middel om jouw doelgroep te bereiken en te activeren. Snel, dynamisch en het maken van een explanimation dwingt je tot de essentie van je product of dienst te blijven.

2. Leg jouw product uit

Je zou willen dat je jouw product of dienst simpel kan uitleggen. Zoals in een pitch. Maar het blijkt lastiger te zijn dan gedacht. Door gebruik te maken van visuele ondersteuning kan je het voor potentiële klanten eenvoudiger maken om je product of dienst uit te leggen. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden. Dus laat het zien. En als je dienst moeilijk is uit te leggen met echte videobeelden, dan is een animatie video de ideale oplossing.

3. Zien=onthouden

Als je informatie wilt overbrengen op klanten, dan werkt visuele ondersteuning enorm. Onderzoek heeft uitgewezen dat je beelden tot 5x beter onthoudt dan alleen een verhaal horen. Kijk je tijdlijn maar eens na op social media. Welke video’s klik je open en welke informatie blijft je bij?

4. Grotere bereidheid tot aankopen

Als je visuele informatie tot 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst, is het ook niet gek dat video een zeer effectief middel is om conversie te krijgen. Wist je dat de kans dat website bezoekers die een video bekijken ook daadwerkelijk tot aankoop overgaan 64% groter is dan klanten die dit niet doen?

5. Uitlegvideo passend maken

De meeste video’s die een camerateam draait worden gemaakt voor de beeldverhouding 16:9 oftewel breedbeeld. Die beelden aanpassen voor bijvoorbeeld Instagram, waar je vierkanter beeld hebt, kan een tijdrovend karwei zijn. Een uitlegvideo kan je makkelijk passend maken voor de diverse social media, zonder compromissen.

6. In welke taal wil je het hebben?

Een uitlegvideo kan je optimaal benutten als je internationaal wilt groeien met je bedrijf. Omdat je gebruik maakt van een voice over hoeft je alleen maar deze aan te passen naar een Engelse, Spaanse, Duitse, Franse of Chinese voice over. De beelden van de animatie blijven verder staan. Dat scheelt enorm veel camera- en edittijd in vergelijking met het opnemen van video’s.

WORD TOT WEL 5X BETER ONTHOUDEN MET AUDIOVISUELE CONTENT.

Zijn er ook nadelen aan een uitlegvideo?

Ja natuurlijk. Een uitlegvideo kan onpersoonlijker overkomen. Je ziet niemand van het bedrijf, enkel getekende poppetjes en diensten. Bovendien is een aanpassing maken na 1 of 2 jaar wat lastiger. Omdat je een animatie opbouwt uit tekeningen. Een derde grotere nadeel kunnen de kosten zijn. Omdat het maken van een animatie video nu eenmaal iets andere stappen vraagt. Maar bedragen als €5000,- voor één animatie zul je bij ons niet voorbij horen komen.

Benieuwd naar de stappen in het proces? 

Vertel mij meer.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen wij contact met je op. Of plan direct een afspraak in!