TIEN.VIDEO

Achter de schermen; wat komt er kijken bij een draaidag?

Geschreven op 17 september 2017

Wij, van Tien Producties, hebben veel ervaring met het maken van video’s. Wij doen dit met heel veel plezier en het is een genot voor ons als we een prachtige video op kunnen leveren aan één van onze klanten. Het opleveren van een video is het eindtraject van een behoorlijk lang proces. Wij merken dat veel mensen het proces van het maken van een video onderschatten. Wij horen gekscherend wel eens ‘het is toch even een shot en dan is het klaar’.

Bovenstaande uitspraak kunnen wij met alle overtuiging van de wereld ontkennen. Het maken van een video heeft behoorlijk veel voeten in de aarde, ongeacht het onderwerp of het doel van de video. Naarmate een video langer wordt, kost het ons ook meer tijd om de video te maken. Dit klinkt wellicht logisch, maar het proces wordt vaak onderschat.

 

De setting van de video.

Als wij een video maken, dienen we meerdere stappen te ondernemen. Allereerst is het klaarmaken van de setting een tijdrovende klus. Bij het opnemen van een video moet alles in orde zijn; de achtergrond moet naar wens zijn, de lichtinval moet goed zijn en de cameraposities moeten bepaald worden. Pas als dit allemaal geregeld is, kunnen we beginnen met de volgende stap.

Tijdens de gesprekken van anderen heb je de mogelijkheid om live mee te praten. Door je hand op te steken, geef je aan iets te willen zeggen. De host bepaald wie er mag meepraten. Tot 5.000 mensen kunnen meeluisteren met de gesprekken.

De volgende stap is het daadwerkelijk filmen van de video. Het filmen van een video gaat 9 van de 10 keer in meerdere etappes. Doordat dit in meerdere etappes gaat, dienen we aan het einde ook nog alle opnames te editen. Met name dat laatste kost zeer veel tijd.

Monteren van de video.

Het editen van een video is een vak op zich. Bij het editen van een video moet alles in orde zijn; de beelden moeten vlekkeloos zijn, de beelden moeten fraai in elkaar overlopen, de kleuren moeten perfect zijn, de achtergrondmuziek moet ingeregeld worden en de aftiteling moet geregeld worden. In veel video’s wordt er ook nog gebruik gemaakt van teksten, symbolen of andere elementen die achteraf nog in de video geplakt dienen te worden.

Door het volgen van bovenstaande stappen kunnen wij prachtige video’s opleveren. Voordat we de video af kunnen leveren, steken we hier met alle plezier al onze energie in. Het maken van een video is geen gemakkelijke, maar wel een hele leuke klus!

bekijk ook.