PROMOTIEVIDEO LATEN MAKEN.

INSTRUCTIEVIDEO LATEN MAKEN.

Als bedrijf of organisatie wil je jezelf op de kaart zetten. Dat doe je offline met werknemers, een mooi kantoor of zichtbaarheid op evenementen en ook online door middel van branding.

Online communicatie wordt steeds meer en intensiever. Op blijven vallen? Dat doe je met video.

Opdrachtgevers waar we trots op zijn.

videoproductie door tien producties

Wat is een promotievideo?

De term promotievideo is een van de 12 termen die je kunt gebruiken voor een video die een organisatie, bedrijf of onderwerp op de kaart zet. Dit type video wordt vaak gebruikt in marketingcampagnes een heeft als doel een actie teweeg te brengen bij de doelgroep. Dat kan informatief zijn, maar ook concreter zoals het bestellen van een product of het aanvragen van een dienst. Promotievideo’s zijn vaak kort en online in te zetten.

Wat is een uitlegvideo?

Een uitlegvideo verduidelijkt. Een proces, een onderwerp, jouw product of een begrip. Het doel van de video(‘s) is het versnellen en behapbaar maken van de instructie. Dat kan in verschillende vormen; denk aan de tutorial, maar je ziet ook dat animatie steeds meer terrein wint.

De voordelen van een promotievideo

Een promotievideo heeft meerdere voordelen. Een video kijkt altijd makkelijker weg dan een lange lap tekst. Belangrijker nog is het feit dat je met een promotievideo opvalt op social media. Tussen al het content geweld van tegenwoordig is een toffe video bijna een van de laatste mogelijkheden om de doelgroep online te bereiken. Met gesponsorde video ads en goed ingerichte landingspagina’s is een promotievideo een krachtig middel uit de marketingcommunicatiemix. Door de promotievideo op de juiste manier te filmen en een goed script te maken kun je hier meerdere versies van maken. Die versies maken het mogelijk om te testen en voor verschillende kanalen specifieke content te ontwikkelen. Langere video’s doen het goed op Facebook en websites terwijl je voor Instagram en TikTok korte ‘snappie’ content nodig hebt.

Hoe ziet de ideale promotievideo eruit?

De perfecte promotie video begint voorafgaand aan de draaidag al. Wat wil je promoten en waar wil je de video inzetten? Als je doel helder is weet je na een korte sessie of brainstorm al snel hoe de video eruit moet zien. Een perfecte promotievideo is to the point en vertelt een verhaal. Daarbij hoort een keuze voor een bepaald type video:

De keuze bepaal je op basis van je doel. Wanneer je een promotievideo in wilt zetten voor het werven van personeel kan het wijs zijn te kiezen voor een vlog. Hoe zie je beter hoe een werkdag bij de organisatie eruit ziet dan digitaal meelopen? Wil je het verhaal van je bedrijf meer promoten? Dan kies je natuurlijk voor een bedrijfsvideo.

Na de keuze voor een specifieke video richting stap je in de wereld van conceptontwikkeling en kom je in wat ons betreft een van de leukste fases die je doorloopt bij het ontwikkelen van een promotievideo.

Concept ontwikkelen

Een concept bestaat uit een script met scènes, een eventuele spreeklijn en indien nodig een storyboard. Aan de hand van je doel brainstormen we in een korte sessie met elkaar. We hebben een aantal tools die we inzetten tijdens de brainstorm. Die kunnen we leggen op een basis concept om het idee verder uit te werken. Of vanuit een leeg vel een concept ontwikkelen. We zitten al meer dan tien jaar in het vak dus veel argumenten zullen gestaafd zijn door data en ervaring. Wanneer het concept ligt testen we het afhankelijk van de grote van de productie bij de doelgroep. Wij werken het script en een briefing uit dat naar iedereen verstuurd wordt die aanwezig is op de draaidag. We are ready to shoot!

Promotiefilm draaien

Afhankelijk van het script is er tijd ingericht op de draaidag. In veel gevallen is dit een dag. Als je toch met een camerateam op pad bent kun je er net zo alles uithalen. Het team bestaat uit een cameraman/vrouw, regie en eventueel een geluidsman. Samen met een contactpersoon scheuren we van locatie naar locatie om beelden te maken, interviews te doen en er een hele leuk dag van te maken. Een van de belangrijkste taken is dan al vervuld door de productie. Wie staat waar en op welke locatie, hoe gaan we de tijd zo efficiënt mogelijk indelen en zijn de locaties echt geschikt om te gebruiken voor de promotievideo? Die vragen zijn allemaal al beantwoord. De truc op de draaidag is dan ook uitvoeren en het schieten van creatieve shots!Op basis van het verhaal maak je een shotlist of storyboard. Je knipt de teksten op in stukjes en bedenkt hier beeld bij. Het is aan jou hoe ver je dit uitwerkt. In animaties maken wij het altijd visueel. Zo weet je precies hoe welke scène eruit ziet en wat je kunt verwachten. In video kan het helpen een moodboard te ontwikkelen om de stijl te bepalen. Verder kom je natuurlijk met fotos in het algemeen een heel eind. Denk in je shotlist in shotgrotes. Totaal, medium en close shots zijn hier handige handvatten voor. Zo krijg je dynamiek in je video.

Actie!

Promotievideo’s hebben een doel, want ze promoten iets. Wat vaak ontbreekt is een gerichte call to action. Welke actie moet de doelgroep ondernemen na het zien en beleven van de video? Wat is een logische vervolgstap? Na het zien van de recruitment vlog is een logische vervolgstap om te verwijzen naar een vacature, dat is logisch. Maar bij het promoten van een dienst kun je beter doorverwijzen naar een landingspagina met een langere versie van de video om extra informatie te verstrekken.

Even snel iets vragen?

Stuur een mailtje naar hello@tienproducties.nl

of bel ons op (010) 30 300 90

Een promotiefilm laten maken.

Een promotiefilm uitbesteden of zelf maken? Tegenwoordig kan je veel zelf, gewoon met je mobiel of een camera. Korte snappie social content kan je dan ook prima maken hiermee.

Wil je het professioneler aanpakken en echt campagnematig te werk gaan? Dan is het goed je promotiefilm te laten maken. Dat kan met ons, dan begeleiden wij het gehele proces van conceptontwikkeling tot eindresultaat.