TIEN.VIDEO

Een video over natuurgebied Veenweiden Gouwe Wiericke

De vraag van de klant.

In de provincie Zuid-Holland staat het aanleggen en ontwikkelen van natuurstroken hoog in het vaandel. Het is belangrijk dat mensen in de omgeving meegenomen worden in de plannen en werkzaamheden die hier worden verricht. Aan TIEN. de vraag of wij de natuurstrook van de Veenweiden Gouwe Wiericke in beeld wilde brengen, om de omgeving over het gebied te informeren.

Het concept.

We waren het er al snel over eens dat het een videoconcept moest worden die de mooie elementen van het landschap belicht in combinatie met nuttige, relevante informatie. Na verschillende meetings werden Boswachter Luuk, Wethouder Odd en Waterschapexpert Johan naar voren geschoven om het verhaal van het gebied te vertellen.

De creatie.

Het maken van de video was geen straf, ondanks dat de temperaturen rond het vriespunt lagen. Verspreid over twee dagen vonden de opnames plaats. Een volle dag in het prachtige natuurgebied tussen de Nieuwkoopse- en Reeuwijkse plassen en voor het interview met wethouder Add reden we naar Heemskerk.

Het resultaat.

Zowel de opdrachtgever als de uiteindelijke doelgroep van de video hebben erg enthousiast gereageerd op de video. De omgeving is geïnformeerd, het verhaal is in beeld gebracht en de otter kan weer door zijn passage!

Leuk om te weten.

Tijdens de opnames lag de temperatuur rond het vriespunt en werd er over de wateren van het gebied geschaatst. In de briefing van de video stond de expliciete vraag of de otter gefilmd kon worden. Aangezien de otter een nachtdier is, was de kans niet groot dat we die tegen zouden komen. Daarom zijn we in de huid van de otter gekropen.

Vertel mij meer over dit project.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op. Of plan direct een afspraak in!