TIEN.DIGIZINE

Een digizine voor het NJi, De NVP en Jeugdzorg Nederland

De vraag van de klant.

“Het tonen van de resultaten van ons actieonderzoek op een publieksvriendelijke manier.” Dát was insteek van het projectteam Actieonderzoek continuïteit pleegzorg, een samenwerking tussen het Nederlands Jeugdinstituut, De Nederlandse Vereniging voor Pleegzorg en Jeugdzorg Nederland.

 

Het concept.

Populair gezegd: een digizine bomvol inspiratie om de pleegzorg te verbeteren. En daar zat precies de uitdaging in dit toffe, veelzijdige project: hoe breng je onderzoekstaal vol nuances tot leven in leesbare artikelen zonder de input van twee jaar onderzoek te kort te doen? Hoe geef je (alle) deelnemende organisaties een podium zonder de leesbaarheid van je digizine te verliezen? En hoe vertaal je de afzender – een een gelegenheidsformatie van drie organisaties – op een herkenbare manier naar de ontvangers?

De creatie.

En dat zat hem vooral in het proces, waar communicatie en projectmanagement een belangrijke rol speelden. Door meerdere malen te videobellen en uitdagingen en onderwerpen te bespreken, raakten onze agents bekend met de onderwerpen en onderzoeksresultaten. Op onze beurt namen wij het projectteam mee in het proces van digizines maken. Door met elkaar te blijven spiegelen, creëerden we een digizine met een pakkend design dat alle drie de organisaties representeert, een overzichtelijke structuur en leesbare, publieksvriendelijke teksten, zonder de nuances uit het oog te verliezen.

 

Het resultaat.

TIEN. Producties maakte voor het projectteam een eenmalige uitgave. Hiervoor pakten we de projectleiding, communicatie, online backoffice, het basisdesign en de planning op. Daarnaast verzorgden we vijftien interviews, negen pagina’s tekstredactie, beeldredactie (foto/video), diverse foto- en videoreportages, eindredactie, de uiteindelijke vormgeving en tot slot de publicatie. De tijd die we voor een nieuw te starten proces uittrekken is circa drie à vier maanden.

Leuk om te weten.

Schrijven is schrappen, of zoals we in de journalistiek roepen: “Kill your darlings!” De kunst van heldere communicatie is filteren, het weghalen van ruis. Door vooraf een goede structuur aan te brengen in je digizine, lukt het sneller om de essentie van boodschap te vertalen naar je lezer.

Vertel mij meer over dit project.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op. Of plan direct een afspraak in!