TIEN.PODCAST

Een podcastserie voor het ministerie van VWS

Artificiële intelligentie is overal om ons heen. Het zit in je iPhone, je smartwatch, je laptop. Een logische stap zou zijn om in het zorg te gebruiken. Maar onbekend maakt onbemind. Het Ministerie van VWS maakte al video’s en verhalen op een platform over de kansen van AI in de zorg. Maar om ziekenhuisbestuurders, directies en ook patiënten te informeren over de kansen van AI, kwam het ministerie van TIEN. Producties voor een podcast.

Professionals in de zorg zijn vaak met patiënten bezig. Hebben weinig tijd. Maar ze zijn ook onderweg en altijd op zoek naar informatie. Tel daarbij op dat ze vaak hoger opgeleid zijn en zorg in de top 5 staat van meest gezochte podcasts en je ziet de verbinding. Het doel van de podcast is om vanuit zorg, de patiënt en ontwikkelaar te laten zien welke kansen er zijn. De podcast moet inspiratie bieden en angst wegnemen bij patiënten dat hun data niet veilig is.

In het concept praten drie professionals, ieder vanuit hun eigen expertise, over een thema. Elke podcast duurt ongeveer 30 minuten en wordt coronaproof opgenomen.

TIEN Producties ontwikkelde samen met team communicatie van Data voor Gezondheid de podcast “Waardevolle AI voor de zorg”. Iedere twee weken wordt er een nieuwe aflevering van maximaal een half uur gepubliceerd. Daarin komen de zorgprofessional, de patiënt en de ondernemer aan bod om te praten over één thema. Hierdoor wordt het thema vanaf meerdere kanten belicht.

TIEN Producties verzorgde ook een video-teaser met een quote uit de podcast, die via social media verspreid kan worden om de podcast onder de aandacht te brengen bij de (potentiële) luisteraar.

Vertel mij meer over dit project.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op. Of plan direct een afspraak in!