TIEN.FOTOGRAFIE

Fotografie voor Hoogerwerf

De vraag van de klant.

“Corona. Wat nu?” De vraag van Hoogerwerf for Office kon eigenlijk niet helderder. De pandemie bracht nogal wat teweeg: opeens werkte iedereen thuis en moesten bedrijven hun panden anderhalvemeter-proof maken. Hoe speel je hier als ondernemer op in? Online laten zien wat je in huis – euh, in kantoor – hebt!

Het concept.
Hoogerwerf for Office nam het eigen pand grondig onder handen om te laten zien hoe je de werkvloer klaar kunt maken voor het nieuwe werken. Spatschermen, looproutes, boarding: het eigen kantoor werd corona-proof gemaakt om ondernemers online te laten zien wat de mogelijkheden heden zijn. Na de metamorfose ging onze photo agent Maaike een ochtend langs bij Hoogerwerf for office.

De creatie.

De opdracht was de nieuwe corona-signing vast te leggen, het liefst in een zo ‘echt mogelijke situatie’. Zodra Maaike op locatie is, begint ze niet meteen plaatjes te schieten. Eerst koffie, rondkijken, met mensen praten, vertellen wat ze komt doen. Dit is geen verloren halfuurtje, hier peilt de fotograaf de locatie: wat zijn mooie plekken, hoe valt het licht, hoe werken mensen, zijn ze ontspannen? Het is de basis voor een goede shoot. Zodra de beelden vorm krijgen, gaat de fotograaf aan de slag.

Het resultaat.

Door werknemers zoveel mogelijk hun eigen ding te laten doen, al dan niet geënsceneerd, krijg je heel natuurlijke foto’s. Niet de stockfoto’s, waarbij modellen overdreven glimlachend in de camera kijken. ‘Eigen’ foto’s, waar de oplossingen, humor en kwaliteit van Hoogerwerf for Office vanaf spatten: dat is de kracht. Je vindt ze terug op de website en de blogs!

Leuk om te weten.

Duik nooit weg als een professionele fotograaf aan het werk is! Waarschijnlijk ben je juist onderdeel van de compositie die hij/zij bedacht heeft. Probeer die lens te negeren, doe je ding en vertrouw erop dat jouw aanwezigheid de finishing touch geeft, die de foto nodig heeft.

Vertel mij meer over dit project.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op. Of plan direct een afspraak in!