TIEN.FOTOGRAFIE

Een video en fotografie voor de Rotterdamse Zorg

De vraag van de klant.

De steunpilaar van onze maatschappij zoekt personeel! De Rotterdamse Zorg is een netwerk van verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio Rijnmond. Het doel van de Rotterdamse Zorg is elkaar te versterken op vlakken als personeelswerving, kennisdeling en opleiding. Al jaren is er een tekort aan personeel voor de operatiekamers en het wordt tijd dat daar verandering in komt.

De Rotterdamse Zorg was aan het oriënteren hoe ze het toen nog te ontwikkelen platform samenopleidervoordeok.nl optimaal in konden richten. TIEN. ontwikkelde in samenwerking met de deelnemende ziekenhuizen een concept waarin video en fotografie gevoel geeft aan de website en de potentiële zorgleerling direct een beter beeld krijgt wat hij of zij kan verwachten op de OK.

Het concept.

Het concept is ingestoken op leerlingen van de verschillende ziekenhuizen. Wie kan het verhaal van praktijkopleiding beter vertellen dan degene die de keuze voor de zorg al hebben gemaakt? Demi (operatieassistent), Jaleesa (anesthesie) en Gabi (praktijkopleider) nemen de potentiële zorgmedewerkers mee in de wereld van operaties. Zij belichten de belangrijke elementen en vertellen natuurlijk waarom zij werken in de zorg leuk vinden.

De creatie.

Voor de draaidag reisde team tien af naar het Maasstad Ziekenhuis waar een OK gereserveerd was voor de opnames. Het team, dat er daar uitzag als chirurgen deelde de dag zo in dat fotografie en video elkaar niet in de weg zaten. Zo werd de praktijkbegeleidster geïnterviewd terwijl er op de OK druk gefotografeerd werd. Na een volle maar efficiëntie draaidag is de OK schoongemaakt en werd er direct weer geopereerd.

Het resultaat.

De video en foto’s zetten samenopleidenvoordeok.nl neer als professioneel platform met genoeg informatie om te solliciteren voor de zorg. Dit is ook gebeurd! Meer dan 150 potentiële operatieassistentes en anesthesisten hebben gesolliciteerd via het platform.

Leuk om te weten.

Een van de modellen in de video is onze eigen Rick. Hij laat zich wel vaker slachtofferen. Alles voor een goede draaidag en mooi eindresultaat.

Vertel mij meer over dit project.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op. Of plan direct een afspraak in!