TIEN.ANIMATIE

Een animatie voor deRotterdamseZorg

De vraag van de klant.

De zorg in de regio Rotterdam-Rijnmond staat onder druk. Als er geen actie wordt ondernomen, kampt de regio in 2025 met een tekort van 8000 zorgprofessionals. deRotterdamseZorg heeft samen met zorg, onderwijs en gemeente afspraken vastgelegd over wat zij de komende jaren gaan doen om deze tekorten in de zorg terug te dringen. Deze afspraken zijn vastgelegd in het actieplan RAAT + DAAD.

Het actieplan is opgebouwd rondom drie doelen, allemaal refererend naar het jaartal dat deze gehaald moeten zijn, 2025:

  • -25% uitstroom uit de sector
  • -25% verzuim
  • +25% zorgproductiviteit door sociale en technologische innovatie

Een goed en uitgebreid actieplan om het zorgtekort tegen te gaan, maar hoe communiceer je een vrij formele en lange tekst aan stakeholders? Een animatie bleek het ideale middel om RAAT + DAAD op een leuke, aantrekkelijke en begrijpbare manier uit te leggen!

Het concept.

Om een goede animatie te kunnen maken, is het belangrijk dat wij precies weten wat de RAAT + DAAD inhoudt. Aan de hand van de belangrijkste punten konden wij aan de slag met het maken van een storyboard. Na de goedkeuring van deRotterdamseZorg kon het daadwerkelijke animeren beginnen!

De creatie.

De animatie legt in meerdere scènes de aanleiding en kern van RAAT + DAAD uit. Waar de voice-over het verhaal vertelt, werken de geanimeerde beelden als ondersteuning op het verhaal. Samen zorgen ze voor een korte maar krachtige uitleg van het actieplan RAAT + DAAD.

Het resultaat.

Leuk om te weten.

De animatie voor deRotterdamseZorg is binnen drie weken opgeleverd, van concept tot oplevering!

Vertel mij meer over dit project.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op. Of plan direct een afspraak in!