TIEN.ANIMATIE

Een animatievideo voor DLG

De vraag van de klant.

‘The Brexit.’ Eind december 2020 een hot topic en in begin 2021 nog steeds aan de orde. Veel bedrijven die exporteren van en naar Groot-Brittannië stonden voor een flinke uitdaging. Hoe krijgen ze hun goederen aan de overkant van de zee?

Er was veel onduidelijkheid, maar logistiek dienstverlener DLG moest iets communiceren naar haar klanten. Ze moesten een update geven over de situatie. Daarom werd er een talkshow georganiseerd en maakte TIEN. een animatievideo.

Het concept.

In de conceptontwikkeling hebben we de werkwijze voor de klanten van DLG uitgedacht. Wat heb je nodig? Wat moet je doen? Waar moet je aan denken? Wat kan je zelf doen? En tot slot, waar kan DLG bij helpen? Dit waren de hoofdzaken die behandeld moesten worden in de animatie. De animatie mocht ongeveer 1,5 minuut duren.

De creatie.

Tijdens het ontwikkelen van de animatie zijn we begonnen met het schrijven van de voice-over tekst. De tekst is de basis voor het storyboard. Zodra de tekst akkoord was, kon deze ingesproken worden en kon de animator aan de slag met het storyboard. Het verhaal komt tot leven.

Na goedkeuring van het storyboard is de animatie gemaakt. De voice-over, muziek en sound effects maken de animatie helemaal af.

Het resultaat.

Na de oplevering is de animatie ingezet tijdens de online talkshow van DLG, op de social media kanalen verspreid en verstuurd via de mailings naar klanten.

De animatie is zowel in het Nederlands als Engelstalig opgeleverd.

Vertel mij meer over dit project.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op. Of plan direct een afspraak in!