TIEN.DIGIZINE

Een digizine voor De Betere Schilder

De vraag van de klant.

“Dat we trots zijn op ons vak.” Dát is de boodschap die Nick en Rob Polm willen meegeven aan vakschilders. En zo ontstond in de lente van 2019 het idee voor Ons Vak, het digizine van De Betere Schilder.

Nick en Rob, de drijvende krachten achter kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder, maakten al een nieuwsbrief in de vorm van een digizine om hun leden te bereiken, maar vroegen TIEN. Producties in om deze interactieve nieuwsbrief te professionaliseren.

Waar Nick en Rob vooral tegenaan liepen, was het gebrek aan tijd om het digizine op reguliere basis te vullen. Het verspreiden van een digizine gebeurt met één druk op de knop, maar het creëren van een digizine is een intensief proces voor de makers. Zeker als die makers ook nog een dagtaak hebben aan het leiden van de organisatie. Na een verkennende brainstorm, besloten we een langdurige samenwerking aan te gaan: twee keer per jaar gezamenlijk brainstormen, waarna TIEN. Producties de content verzorgt.

Het concept.

Het concept stond al vast: een online magazine met alle ins en outs over het vak en de kwaliteitsorganisatie. Aan TIEN. de taak om het digizine te professionaliseren en de inhoudelijke content te creëren op het gebied van beeld en geluid.

De creatie.

Voor de creatie van het online magazine hebben TIEN. en De Betere Schilder geïnvesteerd in een goede basis, stramien en redactiestructuur. Zo weet iedereen wat van hem of haar verwacht wordt, als de publicatiedatum eraan komt. We houden gezamenlijk ons halfjaarlijkse overleg, de redactie update, om een thema en de artikelen te bepalen. We zetten de artikelen uit bij onze content en photo agents, zodat zij vakschilders en partners kunnen benaderen voor de diverse rubrieken. En tot slot, vormen onze designers het digizine tot een aantrekkelijk én leesbaar geheel.

 

Het resultaat.

Het resultaat van de samenwerking is 2x per jaar een digitale uitgave van ‘Ons Vak’, een digizine van 9 pagina’s voor de klanten van De Betere Schilder. Hiervoor verzorgen we de brainstorm, planning, communicatie naar redacteuren, tekstschrijven, beeldredactie (foto/video/animatie), eindredactie, vormgeving en tot slot de publicatie. De tijd die we voor dit proces uittrekken is circa twee maanden.

Leuk om te weten.

De april-editie van 2020 was bijna af toen de pandemie uitbrak. In plaats van de stekker eruit te trekken, besloten De Betere Schilder en TIEN. Producties om de leden juist nú te informeren over de stand van zaken. We schreven actuele artikelen, interviewden telefonisch en filmden/fotografeerden met de nodige voorzorgsmaatregelen, waardoor we alsnog Ons Vak #2 konden uitbrengen. Ook de najaarseditie van 2020 én de voorjaarseditie van 2021 zijn op deze wijze totstandgekomen. Zo zie je, een digizine is een prima medium om je klanten te blijven binden; ook in coronatijd.

Vertel mij meer over dit project.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op. Of plan direct een afspraak in!