TIEN.FOTOGRAFIE

Website fotografie voor BLAUW Techniek

De vraag van de klant.

Blauw Techniek, een nieuwe speler in de werving en selectie van technisch personeel, had beeld nodig voor de te lanceren website. Een brainstormsessie met TIEN. leverde een aantal mooie kernwaarden op: afspraak = afspraak, eerlijkheid, no nonsense, stapje extra en humor. Maar de vraag bleef: “Hoe vertalen we het gevoel van ons bedrijf in fotografie?”

Het concept.
Met deze kernwaarden in het achterhoofd en een goed beeld van de doelgroep, technische jongens (en meiden), hebben we samen met het team van Blauw Techniek gekeken wat nodig was voor de website. We besloten om een beeldreportage te maken van kantoorsituaties, gesprekssituaties met opdrachtgever en potentiële kandidaten en beelden van technische situaties.


De creatie.

Om deze beelden te realiseren, hebben we de fotoshoot in twee gedeeld. In de ochtend was onze fotograaf Maaike op kantoor: daar fotografeerde ze dagelijkse bezigheden als video-overleg, darten en het interviewen van een kandidaat. Het interview hebben we geënsceneerd met een figurant uit het netwerk van Blauw Techniek. In de middag fotografeerden bij een bevriend technisch bedrijf. Twee Blauw-medewerkers gingen gesprekssituaties aan en ook legden we technische details vast als sfeerbeeld.

Het resultaat.

Door vooraf goed te weten wat je wilt laten zien, door hulp in te schakelen uit je netwerk en door effectief te plannen, kon onze photo agent binnen een dag een unieke en gevarieerde beeldbank creëren voor Blauw Techniek. De foto’s geven de website, blogs en vacatures een eigen look en feel. Een eigen beeldbank zorgt dat je niet meer afhankelijk bent van stockbeelden die nét niet het gevoel van jouw bedrijf weergeven. En dat geeft deze foto’s net dat beetje extra dat Blauw Techniek nastreeft.

 

Leuk om te weten.

Eerlijkheid, no-nonsense, afspraak = afspraak, stapje extra… de fotografie op de website straalt al deze kernwaarden uit. En de humor dan? Nou, kijk maar eens goed naar de foto’s: in elk beeld zit een blauw element verwerkt: of het nu de ogen zijn van hond Topaas of het flesje water… Door hier vooraf rekening mee te houden, krijg je een eigen, humoristische lijn in het beeld die ook nog eens het kleurenpalet van de website versterkt.

Vertel mij meer over dit project.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op. Of plan direct een afspraak in!