fbpx
TIEN.podcast - 27 juli 2020

Podcast – Start2Create

by Tien Producties

“Een manier om mensen te inspireren en hen een gevoel te geven wat creatief denken is. Maar dan op een laagdrempelige manier.” Start2Create is al klant bij TIEN. Ze nemen onder andere een magazine en vormgeving af voor social media. Maar goed samenwerken betekent kijken waar kansen liggen. En daar hebben we elkaar, opnieuw, in gevonden.

De vraag van de klant

Tijdens de sessies creatief denken en de Academy’s die Start2Create door het hele land geeft, leren mensen hun vaste denkpatronen doorbreken en hun creativiteit aan te zetten. Deze andere manier van denken is ontzettend leuk, maar soms best een beetje abstract. Eigenlijk is het het makkelijkst uit te leggen als je zelf bij zo’n sessie aanwezig bent. Je moet het als het ware ervaren. Maar hoe inspireer je mensen en zet je ze hun gedachten om als ze niet lijfelijk aanwezig zijn? En op een laagdrempelige manier?

Wat hebben we precies gedaan?

De animatie over creatief denken is er al. Ook zorgen we voor invulling van een magazine dat naar het klantenbestand wordt gestuurd en maken we social posts voor Start2Create. Allemaal handige tools om te laten zien wat je doet. Dan zijn we dus aan het informeren en oke, ook een beetje reclame aan het maken. Het zet mensen alleen niet in mentale beweging. En met een podcast kan dat dus wel. En dat de podcast hot is, is natuurlijk mooi meegenomen.

Een podcast is laagdrempelig, kost weinig tijd om te maken en kan iedereen die een telefoon en oortjes heeft, beluisteren. Het is dus een makkelijke manier om snel veel mensen te bereiken. En het is een medium/platform wat de laatste tijd ontzettend groeit. Je moet alleen wel over de drempel stappen van je eigen stem horen. Maar daar wen je snel genoeg aan. De Anders Denken Podcast wordt opgenomen met de werknemers en eigenaren van het bedrijf en er schuiven diverse gasten aan. De podcast ontwikkelt zich bij elke opname. Ging het in het begin alleen over sport, tegenwoordig worden er zelfs enkele tools besproken die jou helpen je creatieve brein aan te zetten.

Luister hier naar de laatste podcast van Start2Create!

Wat is het resultaat?

De podcast is ondersteunend aan en laat de stijl zien die Start2create graag hanteert. ‘We zetten de sessie Anders denken om in woorden waarbij we met veel humor de juiste snaar proberen te raken. Het gaat er niet perse om dat we meer klanten binnenhalen, het sluit gewoon aan op al onze andere communicatie. En we vallen op, want hoeveel mensen in deze branche zijn te horen via een podcast? De reacties die we binnen krijgen van mensen zijn in ieder geval heel positief. En daar doen we het voor’, aldus eigenaresse Kyra van Leeuwen.

Ik wil de whitepaper ontvangen!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van podcast voor jouw bedrijf! Download dan onze whitepaper! Daarin geven we enkele handige tips bij het maken van een podcast.