Digizine

ONLINE MAGAZINE MAKEN.

Als je gebruik maakt van een nieuwsbrief via bijvoorbeeld MailChimp, lees dan zeker verder. In de komende minuten nemen we je mee door de wereld van een online magazine. Bij Tien Producties liefkozend Digizine genoemd.

online magazine laten maken door tien

Nog niet zo heel lang geleden publiceerden we folders, magazines en brochures als PDF op platforms als Issuu. Daarmee werd de platte PDF interactiever en kreeg je meer het magazine gevoel. Tegenwoordig zijn er nieuwe methodes om je brochure of bedrijfsmagazine te publiceren. Wij werken er graag mee!

 

Waarom een online magazine maken?

Een online magazine over je bedrijf, dat klinkt toch alleen al geweldig. Waarom zou je geen digitaal magazine maken met podcasts, video, links naar de website erin. Kan dat? Ja! We maken wekelijks digitale magazines voor onze klanten. Door de software die we gebruiken maak je het magazine interactief. Het digitale magazine is hierdoor veel dynamischer dan een nieuwsbrief via bijvoorbeeld Mailchimp.

Aandachtspunten van een digitaal magazine.

Als je eraan denkt om een digitaal magazine te maken, is het slim om een aantal zaken mee te nemen in dat proces. Het digitale magazine of online magazine, zoals wij dat maken bestaat uit beeld. Fotografie, animatie en video. Vergelijk het met een website. Daarop is beeld tegenwoordig belangrijker dan de tekst. Dus zorg voor mooie fotografie in je ‘digizine’.

Teksten van achtergrondverhalen zijn 800 woorden, maximaal. Kortere verhalen tellen zo’n 400 woorden. Dat is het grote verschil met het papieren magazine. In de ‘offline’ magazines is vaak veel ruimte voor grote interviews en uitgebreide achtergrondverhalen. Waar je een magazine bewust pakt en met een kop thee of koffie op de bank leest, is het digitale magazine een stuk vluchtiger. Bekijk hier het magazine van LBP Rotterdam.

Actualiteit.

Het voordeel van een digizine is dat je het actueler kunt houden. Bij de gedrukte versie kan je moeilijk 1 pagina vervangen wanneer er iets actueels gebeurd. In het digitale magazine pas je het aan en publiceer je een actuele versie met één druk op de knop.

Digitale magazines zijn meetbaar.

Het allergrootste verschil is de meetbaarheid van een online magazine. Nanda is lid van Libelle. Als ze de Libelle uit heeft, geeft ze het gedrukte blad aan haar zus, die het op haar beurt doorgeeft aan de buuf. De ‘meeleesfactor’ van tijdschriften (ca. 3,1) is in vergelijking met de meetbaarheid van digizines nattevingerwerk. Digizines meet je met duidelijke cijfers. Leesduur, aantal weergaven en afhaakmomenten zijn geen geheim meer. Je koppelt Google Analytics aan je digitale magazine en de data stroomt binnen. Waar stappen lezers uit? Hoeveel pagina’s lezen ze? Welk verhaal is het best gelezen? Kortom, een digitaal bedrijfsblad geeft je veel meer inzicht in je lezer en wat hij of zij interessant vindt. Een Veilig Gevoel zet dit om goed contact te houden met hun klanten en relaties. Lees hier het digizine van Een Veilig Gevoel.

Wil je nu meer weten over de mogelijkheden van een digitaal magazine maken, lees dan onze Paginamonologen eens en laat je inspireren. Wil je meer weten over kosten of productie? Plan een meeting met ons in!

Vertel mij meer.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen wij contact met je op. Of plan direct een afspraak in!