TIEN.DIGIZINE

Online magazine – Heb jij jouw eigen LINDA. al?

Geschreven op 11 mei 2018

Zeg eens eerlijk: hoeveel van de nieuwsbrieven die jij in je mailbox krijgt, lees je nog? En degene die je leest; boeien die je écht? Mij boeien ze zelden nog. En als dit ook voor jou geldt, hoe zit het dan met de nieuwsbrieven die JIJ verstuurt…?

Wil jij weten hoe jouw nieuwsbrief wél gelezen wordt? Maak er een LINDA. van. Of een Quest. Of een HAPPINEZ of Privé wat ons betreft. Kortom, maak van je nieuwsbrief een magazine. Geef je klanten een medium dat ze willen lezen: een online magazine dat boeit en bindt. Met de juiste inhoud. Zonder de torenhoge drukkosten.

FOTOGRAFIE – Wat zie je in jouw online magazine?

Met alleen tekst schrikt je je lezer af. Een korte poll in onze omgeving wijst uit dat niemand voor zijn lol een wettekst of staatscourant leest. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden, dus naast tekst is fotografie net zo belangrijk in een online magazine als in een regulier tijdschrift. Goed doordachte fotografie die aansluit op je verhaal maakt het verschil tussen wegklikken en serieus genomen worden. Want zeg eens eerlijk: zou jij een playboy alléén voor de interviews kopen?

VIDEO & GELUID – Wat hoor je in jouw magazine?

Een extra voordeel ten opzichte van traditionele media is dat je geluid en bewegend beeld heel makkelijk kan verwerken in een online magazine. Een aftermovie, een cartoon, een gifje, cinemagraphics snippets van een documentaire, een interview, een podcast… Video en geluid zorgen voor dynamiek, waardoor het online magazine nooit saai is.

CONFRONTATIE – Komt mijn input wel over?

Tijdschriften zijn altijd afhankelijk geweest van oplagecijfers en de meeleesratio. Deels betrouwbaar, deels -eerlijk is eerlijk – natte vingerwerk. Online magazines, waarin je kunt swipen en klikken en doorlinken, zijn volledig meetbaar. Het is afschuwelijk confronterend om te zien dat jouw verhaal NIET gelezen wordt. Aan de andere kant, je ziet ook welke content jouw doelgroep WEL boeiend vindt en daar kun je op sturen. Een bijkomend voordeel ten opzichte van de huidige ‘nieuwsbrief-programma’s’ is dat online magazines volledig SEO-proof zijn. Zodra onze designers alles ingesteld hebben, hoef je je daar niet meer druk over te maken. Het online magazine is op elk device en op iedere grootte goed leesbaar. Best belangrijk als je bedenkt dat 87% van de Nederlanders een smartphone heeft.

RODE DRAAD – Hoe zet ik online magazines in?

Een online magazine kan de rode draad zijn van jouw campagne, wanneer je het online magazine specifiek toespitst op een onderwerp of product. Iedere pagina van het magazine kan los geplaatst worden door middel van een eigen url. Hierdoor kan je je campagne in iedere fase anders insteken. De doelen van de pagina’s? Denk aan extra sympathie, meer website bezoekers of het verkopen van jouw product.

TIJDGEBREK – Ja, en hoe dan?

Ik hoor je denken: ‘Jaaaa, leuk zo’n eigen LINDA. Maar zit daar niet een redactie op van zeker veertig mensen? Hoe krijg ik dit voor elkaar?!’ Ja, dat klopt. Als je kwaliteit wil bieden, dan moet je daar ruimte voor maken. Alles hangt af van je eigen mogelijkheden. Als jij op je netvlies hebt wat je boodschap aan wie is, dan helpt Tien Producties je vandaar uit verder. (Ook als je dit nog niet helder hebt, hoor. ) Wij creëren het online magazine samen met jou. Je bent vrij om je idee, tekst, beeld en video zelf aan te leveren. Maar heb je hier geen tijd voor? Dan pakken onze (eind)redacteuren, fotografen, cameramensen, designers en projectleiders dit graag voor je op.

Wil je meer weten over de online magazines van Tien Producties? Neem contact met ons op. We vinden het leuk om te vertellen over wat we doen!

bekijk ook.