TIEN.DIGIZINE

De nieuwsbrief 2.0!

Geschreven op 14 januari 2018

Vergeet de standaard lay-out van een nieuwsbrief. Vergeet de tekst- en fotoblokken onder elkaar. Denk je YouTube-video’s levensgroot. Denk spectaculair beeld dat tot de verbeelding spreekt. Denk aan een nieuwsbrief als mini-tijdschrift, compleet meetbaar. Hoe blij we ook zijn met MailChimp… Het is hoog tijd om kennis te maken met de nieuwsbrief 2.0! Een online magazine.

Nieuwsbrieven werden lang als reclame dan wel spam gezien, maar bedrijven, merken en evenementen maken steeds mooiere nieuwsbrieven. Brieven die er toe doen en die steeds vaker worden geopend. Niet alleen is de informatie leuk om te lezen (omdat het écht nieuws van het merk bevat wat nergens anders nog te lezen valt), ook ziet het er aantrekkelijk uit en wordt de lezer/kijker verleid om te klikken (en dat lukt steeds vaker!).

Mini-tijdschrift.

Inmiddels draait iedere communicatie- dan wel marketingexpert zijn hand niet meer om voor het maken van een MailChimp-nieuwsbriefje meer of minder. Echter, de markt is toe aan een nieuwe variant. Grote merken/bedrijven zoals KLM, PWC en Volvo verrassen ons met een ander soort nieuwsbrief. Voor het gemak de nieuwsbrief 2.0. Als het ware een mini-tijdschrift, online, waar van alles in gebeurt en tot leven komt.

 

‘Het genereert SEO, data en retargeting’

 

De wereld van…

Voor ons als content creators is dit de ideale tool om alle uitingen die we maken samen tot één te brengen. Niets leukers om een totaalbeleving voor een klant te maken met video’s, mooie foto’s, uitdagende teksten, opvallende vormgeving, creatieve omwegen en online inspiratie. Op deze manier kun je lezers in ‘de wereld van…’ trekken! Overigens scroll je in dit wonderlijke online magazine niet meer van links naar rechts. Nee, je scrollt naar beneden en opzij en overal popt wel iets op of speelt er iets af. Razend duur! Toch? Nee, hoor…

 

‘MailChimp…, move over!’

 

Verzamel data

Nog een pluspunt: alles wat in dit online mini-tijdschrift zit, is meetbaar. Alles genereert data, dus je weet tot op de seconde wie er live een pagina leest of een filmpje bekijkt, wanneer, hoe lang, etc. Deze gegevens zijn van onschatbare waarde, omdat het unieke cijfers zijn (veel minder algemeen dan bij MailChimp) en je hiermee exact weet wat je volgers willen weten en wat niet. Daarbij kun je een pagina op ieder moment van de dag actueel maken. Dus haalt het nieuws jouw mooie bericht in? Geen probleem, dan pas je het direct aan en je bent weer actueel!

SEO & retargeting

Wat verder mooi is, is dat je de pagina’s aan je website kunt hangen en ze dus helpen bij je SEO. Iedere losse pagina deel je ook makkelijk op social en ook dat helpt bij je SEO (denk bijvoorbeeld ook aan een commerciële pagina waar een promotievideo van je evenement op te zien is). Daarnaast kun je de retargeting instellen, dus in plaats dat je dit via een apart systeem doet, doe je het hier allemaal samen. We kunnen niet anders concluderen dan…

MailChimp…, move over!

 

bekijk ook.