video content - 2 oktober 2017

Muziek in een video

by Tien Producties

Steeds meer bedrijven richten zich op het brengen van een boodschap met behulp van een video. Een video is in relatief korte tijd uitgegroeid tot een gigantisch belangrijk onderdeel van de marketingmix. In een video kan een bedrijf/onderneming/merk haar boodschap op een attractieve, energieke en enthousiaste manier overbrengen. Het oude gezegde luidt niet voor niets: beeld zegt maar dan 1000 woorden.

Het belang van video’s is alleen maar groter geworden, maar waar bestaat een goede video eigenlijk uit? Het doel van een video is in de meeste gevallen het overbrengen van een boodschap. Dit kan een informatieve boodschap zijn, maar het kan ook een wij-van-wc-eend-verhaal worden, oftewel een promotievideo.

Een goede video bestaat te allen tijde uit:

  • Een boodschap;
  • Fraaie beelden;
  • Achtergrondmuziek;

De eerste twee punten in bovenstaand lijstje zullen voor zich spreken of zijn hierboven reeds (kort) toegelicht. Het onderstaande punt wordt regelmatige ten onrechte ondergewaardeerd.

Als je als bedrijf zijnde een video maakt, zegt de achtergrondmuziek gigantisch veel over het bedrijf. De mensen die naar de video kijken en het muziekje horen, krijgen direct een bepaald gevoel. Uit onderzoek is gebleken dat dit in veel gevallen aan de achtergrondmuziek te danken is. Hoe dit onderzocht is? Dat hebben de onderzoekers redelijk simpel gedaan. Ze hebben filmpjes mét en zónder achtergrondmuziek laten horen. Uit de reacties van de proefpersonen bleek dat een video met een achtergrondmuziek veel meer emotie losmaakt. Uiteindelijk is dat ook het doel van het overbrengen van een boodschap van een video; je wilt graag een emotie losmaken. Als je emotie losmaakt bij de kijkers weet je in ieder geval zeker dat de boodschap aangekomen is.

Onderschat derhalve nooit het belang van de achtergrondmuziek bij een video. Wij durven te stellen dat de juiste achtergrondmuziek in een video van doorslaggevend belang is.