TIEN.VIDEO

Kan jouw communicatie zonder video?

Geschreven op 31 juli 2019

Video is al jaren een van de meest populaire manieren om online te communiceren. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Bewegend beeld, geluid en geschreven tekst in één. Ideaal! In deze blog bespreken we vier belangrijke voordelen van het gebruik van video’s.

Beeldend.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Hoeveel zegt een video dan? Ook al heb je maar een paar minuten beeld? Precies. Heel veel! Video vertelt direct een verhaal. Er is beweging, overzicht én detail. Waar je bij het lezen van een tekst even bezig bent met het verwerken van informatie, is het bij beeld meteen duidelijk wat er gebeurt. Binnen enkele seconden zet je jouw boodschap bij de kijker op het netvlies.

Emoties oproepen.

Video’s zijn perfect voor het vertellen van verhalen. Je neemt de kijker mee op reis. Laat hem precies zien en horen wat jij over wilt brengen. Je kunt mensen laten spreken, sfeerbeelden tonen en de aandacht grijpen met indrukwekkende of catchy muziek. Mooie verhalen die goed in beeld worden gebracht, roepen natuurlijk veel emoties op. En dat betekent weer dat de video (en jouw merknaam) blijft hangen in het geheugen van de kijker. Emoties oproepen is dus erg belangrijk. Schattige video’s van katten worden niet voor niets miljoenen keren gedeeld! 😉

Snel de boodschap overbrengen.

Met een video breng je in korte tijd heel veel informatie over. De combinatie van bewegend beeld, geluid en tekst is snel en effectief. Of je nu wil laten zien waar jouw bedrijf écht voor staat, een bepaalde sfeer rondom jouw merk wil creëren of een nieuwe aanbieding wil communiceren. Een goed gemonteerde video weet de kijker binnen enkele seconden te vertellen wat hij kan verwachten. Hoe we te werk gaan? Bekijk onderstaande animatie in 1 minuut en 10 seconden!

Voldoen aan verwachtingen.

In een tijd waarin we dagelijks honderden informatie-prikkels te verwerken hebben, is het soms lastig om je te concentreren op (lange) stukken tekst. Veel mensen doen dat dan ook niet. Een video bekijken is een stuk minder inspannend en krijgt dus meestal de voorkeur. Vaak verwachten mensen ook simpelweg dat jouw communicatie-uiting ook als video te zien is. Dus zonder (professionele) video doe je eigenlijk niet meer mee!

Het mag duidelijk zijn dat video’s een uiterst effectief communicatiemiddel zijn. Ze zijn beeldend, roepen emoties op en brengen in no-time een boodschap over.

Wil jij een gratis social media marketing analyse van je content? Laat dan hieronder je gegevens achter. TIEN. zal de analyse binnen 2 werkdagen uitvoeren. Het is geen vaste analyse zoals je die gewend bent. Onze marketeer kijkt door zijn bril kritisch naar je communicatie.

bekijk ook.