fbpx
Social media content - 31 juli 2019

Haal meer uit je social media

by Tien Producties

Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram. Welke social media zet jij in voor je bedrijf?
Het is vaak al lastig genoeg om het juiste kanaal te kiezen. Vervolgens is de vraag hoe je het meeste effect haalt uit social media. Zet het in om concrete leads binnen te halen! Benieuwd hoe? Lees dan vooral verder.

Veel bedrijven plaatsen foto’s of korte video’s op social media. Maar los van zichtbaarheid, hoeveel leads levert dit je op? Duimpjes zijn leuk, een reactie eronder is fijn, maar krijg je er klanten door binnen? Eerlijk is eerlijk, wij doen het zelf ook. De Week van Tien is iedere vrijdag te zien op Facebook bij ons. Het is onze content waarin we laten zien wat we deden die week. Gaat het om bereik? Nee, dat is mooi meegenomen. Waarom we het dan doen? Omdat we er leads door krijgen. Bedrijven hebben interesse in een soortgelijk journaal, onze presentator Rick wordt erop aangesproken en het toont wat we kunnen als bedrijf.

Maar wat als we nou een stap verder gaan?

Als bedrijf wil je het geld dat je investeert in social media terugverdienen. Concreet, keiharde euro’s op de bankrekening. Kan dat?

Ja! Via social media marketing haal je concrete leads op voor je salesteam of accountmanagers. En het mooie is, Facebook en LinkedIn hebben hun algoritmes al voor je klaar staan. Geen gedoe met AVG regels en een kans om een nieuwe doelgroep naar je bedrijf te krijgen die je nog niet kent.

Het grote verschil tussen social selling en een gesponsord bericht de wereld in sturen is dat je niet met hagel schiet, maar je gaat te werk als een sluipschutter. We zetten deze campagnes op in drie stappen: een video om een doelgroep te vormen, daarna gaan we aan de slag blogs en afbeeldingen en uiteindelijk een Call-to-action om je mailadres achter te laten of telefoonnummer. Vervolgens is het de beurt aan jouw salesteam om de lead verder binnen te halen als klant.

Is het echt zo simpel?

Ja en nee. Het is vooral testen en kijken wat voor welke doelgroep werkt. Voor een golfcampagne die we draaiden zagen we dat een vrouwelijke pro beter werkt dan een mannelijke pro in afbeeldingen. En dat golfers meer interesse hebben in een rechte drive slaan, dan puttoefeningen. Maar als je personeelswerving zou doen met social selling, dan gelden weer hele andere wetten.

Kortom, met social selling zijn we eigenlijk een kok. We hebben de ingrediënten al klaarliggen. Alleen om de juiste smaak te krijgen, moet je proeven en testen tot je de juiste balans hebt gevonden. En het moet natuurlijk wel een beetje spicy zijn om op te vallen tussen de andere bedrijven.

Wil jij een gratis social media marketing analyse van je content? Laat dan hieronder je gegevens achter. TIEN. zal de analyse binnen 2 werkdagen uitvoeren. Het is geen vaste analyse zoals je die gewend bent. Onze marketeer kijkt door zijn bril kritisch naar je communicatie. 

De social scan