online content - 16 augustus 2017

Goede content; onmisbaar op jouw website

by Tien Producties

De titel van dit artikel zegt het al. Geen enkele website kan tegenwoordig hoog in de zoekmachines komen zonder goede content. In het algoritme van Google, dat nog steeds veelvuldig geüpdatet wordt, blijft de content een zeer grote rol spelen. Logischerwijs gaat dit wel gepaard met andere zaken; zo dient je website ook een goede linkstructuur te hebben en dient je website aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden te voldoen (SSL).

‘Goede content’ is echter een loos begrip. Wat houdt dit exact in? Bij goede content moet je denken aan content die waardevol voor de bezoeker is én antwoord geeft op de vragen van een bezoeker. De gedachtegang is als volgt: als een bezoeker een vraag op Google intypt, moet jouw website met het juiste antwoord komen. Daarbij is het dus van belang dat je volledig kloppende content op je website hebt staan. Daarnaast is het zeer wenselijk om de content energiek te maken; op die manier komen bezoekers vaker terug naar je website.

Anno 2017 heeft content niet alleen meer betrekking op de teksten die op je website staan. Het gebruik van afbeeldingen en video’s wordt ook steeds belangrijker. Met behulp van de juiste afbeeldingen en leuke, leerzame en interessante video’s kan je je website ook een boost geven. Google is ook druk bezig om deze elementen meer en meer in het algoritme te verwerken.

Al met al kunnen we stellen dat goede content absoluut onmisbaar is voor een website die hoog wil ranken in de zoekmachines. Onthoud wel altijd dat de andere elementen (zoals de linkstructuur) ook in orde moeten zijn. Het algoritme van Google hecht echter ook zeer veel waarde aan volledige, leerzame en interessante content. Besteed derhalve veel tijd aan je content; richt je niet alleen op teksten, maar maak bijvoorbeeld ook leuke en leerzame video’s.

Op onze site vind je een aantal voorbeelden van goede content die we hebben ontwikkeld voor diverse bedrijven.