TIEN.DIGIZINE

Een online magazine maken: 9x simpeler dan je denkt!

Geschreven op 22 december 2021

Heb je wel eens nagedacht over een online magazine? We horen je al denken: lastig, lastig, lastig. Maar de stap van een offline magazine maken naar een online magazine maken is helemaal niet zo groot. Verhalen vertellen offline is net zo makkelijk (of moeilijk) als online. Het heeft zelfs een aantal voordelen.

1. Gemak.

Een online magazine is duurzamer, goedkoper en makkelijker dan een magazine van papier. Laat dat postzegel likken maar achterwege. Je bent nu online, dus sit back and relax.

2. Anders schrijven.

Online is de spanningsboog van de lezer een stuk korter. De oplossing hiervoor zit al in de vorige zin: het woord korter. Maak hapklare brokken van je tekst. En benut de korte tijd die je met de lezer hebt.

3. SEO.

Naast kortere teksten, kan je ervoor kiezen om SEO te schrijven. Focus op een zoekterm in je koppen en tussenkoppen. Dit zorgt voor meer conversie. En je bereikt lezers die je anders niet bereikt met je magazine.

4. Aankondiging.

Zorg voor een online trigger. Bijvoorbeeld, puur hypothetisch natuurlijk, hè: Over een week is het zo ver! Het online magazine van Trump komt uit: The Don. Wil jij weten of hij liever kuilen graaft voor anderen of muren bouwt in Texas? Meld je dan nu aan via onderstaande link. Dit doe je op je sociale media kanalen en via het klantenbestand dat je al hebt. Je bouwt een beleving rondom de release van je magazine. Na deze trigger willen wij The Don zeker lezen, jij toch ook?

Meer informatie

5. Contact.

Je hebt geen adres met postcode nodig, maar een mailadres. Werk dus aan een klantenbestand met veel e-mailadressen en bijbehorende namen. Met een aankondiging zoals hiervoor verzamel je nieuwe fans.

6. Personaliseer.

Veel magazine verstuurtools zorgen voor een persoonlijke aanhef. Voer de voor en achternaam in het klantenbestand in. Dan krijgt jouw lezer een gepersonaliseerd magazine in de mail.

7. VIP.

Naast de mail plaats je het magazine natuurlijk ook op je sociale media kanalen voor de mensen buiten jouw klantenbestand of fanbase. Dit doe je wel een aantal dagen later. Je geeft natuurlijk eerst jouw vips de kans om het magazine te lezen via de mail.

8. Stalk ‘m.

Wanneer je je magazine verstuurd hebt, ben je klaar. Hij ligt in de brievenbus…. Oh nee, het is nu allemaal digitaal. Je kunt zien wie je e-zine wel en niet heeft gemist. Dit levert je gegarandeerd extra lezers op.

9. Track and Trace.

Je kijkt niet meer naar je verkoopcijfers, maar meet je resultaten met google analytics of andere tools. Je meet het aantal gelezen pagina’s en de gemiddelde leestijd. Je weet precies waar de uitstroom zit en kunt dit nog aanpassen indien nodig. De transitie van offline naar online is dus de wereld niet. Het is gewoon rekening houden met een aantal prettige factoren, zoals die hierboven.

Vraag een offerte aan

bekijk ook.