TIEN.DIGIZINE

Digitaal jaarverslag maken – interactief en aantrekkelijk

Geschreven op 14 februari 2019

Je bent ondernemer, hebt een BV en wil je aandeelhouders en andere partijen graag laten zien hoe goed het gaat met je bedrijf. Denk dan eens aan een digitaal jaarverslag! Je kunt het interactief en heel aantrekkelijk maken met onze online vormen.

Het klassieke jaarverslag wordt vaak gedrukt en verschijnt in PDF-vorm online. Het is vooral veel tekst en niet aansprekend voor de buitenwacht of het eigen personeel. Waarom zou je niet met trots laten zien hoe goed het met je bedrijf gaat? Laat de getallen spreken en zorg dat bezoekers in een oogopslag de kerncijfers van 2018 kunnen zien! Een ideale samenvatting voor social media, die deelbaar is. Via een online versie van je jaarcijfers kan je met goede fotografie, video’s en animaties je lezers boeien en veel meer binden met je bedrijf.

Digitaal jaarverslag op je mobiel lezen.

Bijkomende uitdaging is dat de meeste mensen (55%) internetten op hun mobiele telefoon. Heb je weleens een PDF gelezen op je iPhone? In- en uitzoomen met je vingers kan nog. Maar je kan het verslag niet heel dynamisch maken. Met een responsive magazine zien jouw resultaten er op elk medium mooi uit.

Kan ik het digitaal jaarverslag ook afschermen?

Niet iedereen wil zijn jaarcijfers openbaar maken. Soms kan het beter zijn de cijfers nog niet aan de concurrenten te laten weten. Maar je wil het wel intern communiceren. Dan kun je onze magazines met wachtwoorden en gebruikersnamen beveiligen. Je kunt zelfs IP-adressen whitelisten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het doorsturen van gevoelige e-mails en documenten buiten je organisatie.

Weet wat mensen lezen.

Wat vinden klanten of aandeelhouders het interessantst aan jouw jaarverslag? Heb je dat weleens onderzocht op basis van je papieren of digitale uitgave? Met onze digitale jaarverslagen weet je het binnen no time. Je koppelt namelijk Google Analytics aan je digitale jaarverslag. Je ziet hierdoor terug hoe, waar en vooral wat mensen lezen. Scroldiepte, video’s, deelacties, leestijd. Elke pagina afzonderlijk. Hierdoor kun je de boodschap van je bedrijf ook beter communiceren naar de buitenwereld.

Updates!

Een gedrukt jaarverslag kun je niet snel meer aanpassen. Een digitaal jaarverslag wel! Je kunt je content eenvoudig up-to-date houden na publicatie. Hoe? Wij passen aan wat je wil vertellen of updaten, drukken op de knop en publiceren het digitale jaarverslag opnieuw. Zodat iedere lezer het meest actuele exemplaar van jouw jaarcijfers kan lezen.

Kortom, ontdek de nieuwe wereld van jaarcijfers publiceren, die gelijk voor verbinding zorgt.

bekijk ook.