online content - 16 maart 2017

Gebruik van beeld op een website

by Tien Producties

Het doel van een website is om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Het merendeel van deze bezoekers zullen op een website terecht komen via één van de zoekmachines. Hedendaags heeft Google hier veruit de meeste invloed; een zeer groot deel van de wereldwijde bevolking heeft Google ingesteld als standaard zoekmachine. Het is daarom voor elke website belangrijk om een hoge positie te verkrijgen in Google.

In de afgelopen tientallen jaren heeft Google hier allerlei algoritmes voor bedacht. Deze algoritmes bepalen de positie van verschillende websites indien een bezoeker op een bepaald zoekwoord/bepaalde zoekwoorden zoekt. In dit algoritme van Google is vastgesteld dat goede content erg belangrijk is. In ons andere blog (“Onmisbaar op een website; goede content”) hebben we reeds besproken waarom de content zo belangrijk is.

In het algoritme van Google is echter ook een andere tendens waar te nemen. Het welbekende videoplatform YouTube wordt groter en groter en dat beseft Google zich ook maar al te goed. Mede daarom gaat Google steeds meer waarde hechten aan afbeeldingen en video’s op een website. Mede daarom wordt het tegenwoordig aangeraden om veelvuldig gebruik te maken van fraaie afbeeldingen en inhoudelijk goede video’s. De geruchten gaan dat het huidige algoritme van Google de inhoud van een video kan ontleden. Als een video op een website veel informatie bevat én antwoord geeft op vragen van bezoekers, zal deze video ‘een like krijgen’ van Google. Dat komt uiteindelijk de ranking van de website weer ten goede.

Regel één van het algoritme van Google is en blijft: de enige constante is de verandering. Dit betekent simpelweg dat het algoritme zich continue blijft verbeteren en verbeteren. De verwachting is dat het gebruik van beeld op een website steeds belangrijker gaat worden. Richt je daarom op het maken/verkrijgen van fraaie afbeeldingen en zorg voor goede, inhoudelijk sterke en leerzame video’s! Daarom vinden wij beeld op een website belangrijk.

Ontvang onze online magazines

Door het formulier te versturen ga je akkoord met onze privacy policy.