BEDRIJFSVIDEO LATEN MAKEN.

Een bedrijfsvideo is een video waarin je de kijker meeneemt in het verhaal van jouw bedrijf. Dat kan plat, wat doe je als bedrijf en waarom doe je het? Of je duikt de diepte in en maakt gebruik van storytelling.

Beide vormen zijn goed, het is maar net welke functie de video gaat vervullen op je website of andere kanalen. 

Opdrachtgevers waar we trots op zijn.

Waarom een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo is een belangrijk marketingcommunicatie instrument. Het is bijna gek als je er geen hebt. De reden hiervan is het belang en de kracht van video. Bewegend beeld zegt meer dan 1000 woorden. Video’s in verschillende stijlen worden ingezet in campagnes, dienen als informatievoorziening en eigenlijk, lezen de mensen geen tekst meer. Bij TIEN. roepen we iedere dag door kantoor: don’t tell them, show them! 

Hoe maak je een professionele bedrijfsvideo?

Stap 1: Een goede bedrijfsfilm begint bij de basis. Wat is het doel wat je wilt bereiken? Je doel is het vertrekpunt en vanuit daar zal je video steeds meer vorm krijgen. Wanneer het doel is bepaald maak je de keuze voor het type video.

Stap 2: Er zijn heel veel stijlen en manieren. De namen van die stijlen ken je vast: testimonial, klantcase, animatievideo, reclame of promotiefilm en natuurlijk de productvideo. Deze vormen staan in de conceptfase niet vast. Wat is het doel van de video? En hoe kun je die het beste behalen.
In sommige gevallen is dat door een animatie waarin je helder uitlegt wat je doet en in andere situaties stuur je in een influencer op pad voor het promoten van je merk.

Stap 3: Na de keuze voor het type video kom je terecht bij de inhoud. Wat ga je vertellen en hoe zorg je dat je tot de kern komt? Je bedenkt de verhaallijn en maakt dan de keuze tussen voice-over, alleen muziek met vormgeving of een duidelijk gekaderd interview.

Bij de teksten zijn van te voren beelden bedacht en je weet zeker dat je in 1,5 minuut tot 2 minuten tijd de juiste info hebt overgebracht. Wij, TIEN. zijn je sparringpartner. We stellen vragen, geven onze mening en onderbouwen dit met een bak ervaring en voorbeelden. Op die manier kom je tot het juiste type bedrijfsfilm voor je organisatie.

Stap 4: De laatste vraag die je moet beantwoorden is een lastige. Hoe lang maak je de bedrijfsvideo? Een documentaire van 30 minuten gaat hem waarschijnlijk niet worden, maar de tijd en ruimte nemen om een sterke video neerzetten kan helemaal geen kwaad.

Afhankelijk van de te maken beelden en het verhaal bepaal je de lengte. Gemiddeld gaan we uit van 1,5 tot 2 minuten. In bijzondere gevallen kiezen we voor een langere variant. Landgoed Tespelduyn is hier een voorbeeld van. Geen corporate video zoals je hem zou verwachten maar de diepte in, inclusief een stukje geschiedenis.

Even snel iets vragen?

Stuur een mailtje naar hello@tienproducties.nl

of bel ons op (010) 30 300 90

Kosten bedrijfsvideo.

De gemiddelde kosten voor het maken van een bedrijfsfilm lopen uit een van €1000,00 tot aan €5.000,00. Het is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid draaidagen en montage-uren die je kwijt bent. Een professionele bedrijfsfilm schiet je niet in een uur en vaak zelfs niet in een dag.

Je wilt verschillende facetten van het bedrijf in beeld brengen. Producten, processen en de juiste mensen. Mensen maken de video. Het aantal draaidagen hangt af van je script en je bedrijf. Het kan altijd in een dag, de vraag is echter of je dan het resultaat behaald wat je van te voren hoopt te behalen. Voor een video met een draaidag en een montagedag kom je rond de €2.000,00 uit.

Bedrijfsvideo’s door TIEN.

Bedrijfsvideo laten maken.

TIEN. heeft jarenlange ervaring in het creëren van content. We werken voor overheidsinstanties, corporates en het MKB. We gaan geen uitdaging uit de weg en schromen niet om te zeggen wat we denken. Het team bestaat uit meer dan 15 professionals met ieder een eigen expertise en ‘tak van sport’. We komen naar locatie met twee paar ogen. We produceren, creëren en bewerken alles wat we samen hebben bedacht.

Veel gestelde vragen over een bedrijfsfilm.

Hoe lang duurt het maken van een bedrijfsvideo?

Afhankelijk van het type video, duurt het maken van een professionele bedrijfsvideo een werkdag. De montage duurt ook gemiddeld 8 uur. 

Wat kost een bedrijfsfilm?

De kosten om een bedrijfsfilm te laten maken liggen tussen de €1000,- en €5000,-. Dit is afhankelijk van jouw wensen en het doel van de video. Benieuwd wat jouw concept kost? We maken graag een offerte op maat voor je. 

Waar moet een goede bedrijfsvideo aan voldoen?

Een duidelijke boodschap is key voor een goede bedrijfsvideo. Door van tevoren een helder script te maken, zorg je dat de boodschap goed overkomt in de video. 

Hoe gebruik je een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo is onderdeel van de marketingcommunicatie strategie. Je kunt de video publiceren op de website, in de nieuwsbrief of bijvoorbeeld op social media.