fbpx

Een animatie video laten maken vraagt wel wat voorbereiding. Hieronder nemen we je graag mee in ons proces rondom de productie van een animatie video zodat je weet wat we doen en vooral waarom!

1. Concept
Wat is je boodschap? Wat is de kern? Vaak leg je een dienst of product uit door middel van een animatie video. Met de boodschap of het verhaal helpen we je graag.

2. Script
Onze klanten schrijven vaak zelf de basis voor een voice over, het zogenaamde script. Vervolgens kijkt ons team naar de tekst om er een laatste klap op te geven. Altijd in opleg met onze opdrachtgever.

3. Storyboard
Dan is het tijd om een storyboard te ontwikkelen. Het stripverhaal dat de basis gaat zijn voor de animatie video. De schetsen laten het beeld bij de verhaallijn zien. Op die manier kunnen we poppetjes en de stijl van de animatie afstemmen met de opdrachtgever.

sketchbook animatie video
4. Voice-over inspreken
Aangezien we de voice-over tekst al eerste hebben gemaakt, laten we deze inspreken door een professionele stem-acteur. Dat kan in elke gewenste taal. Zodra deze voice-over binnen is, gaan we aan de slag met de volgende stap.

5. Animeren
We gaan beginnen aan het meest tijdrovende proces: het animeren. De illustratie van de animatie video worden tot leven gewekt door onze animator. De overgangen worden getimed op de voice-over teksten.

6. Geluidseffecten
De video is geanimeerd en de opdrachtgever heeft de animatie video te zien gekregen. Zodra de hele animatie goed is gekeurd voegen we geluidseffecten toe en muziek. Dit zorgt voor een extraatje in de animatie video.

Lees onder de animatie verder

7. Ondertiteling
De laatste stap is de ondertiteling. Want de meeste video’s worden gedeeld via social media en bijna niemand heeft nog z’n geluid aan staan op social media. Dus is het toevoegen van ondertiteling essentieel om je verhaal verteld te krijgen.

8. De animatie video opleveren
Als alles klopt en is goedgekeurd dan levert het team van Tien Producties de animatie video op bij onze opdrachtgever. Het bestand is geschikt om te plaatsen op YouTube, Facebook, LinkedIn en/of Instagram. Kortom, bij het kanaal dat jij als bedrijf gebruikt om te communiceren met je klanten.

Wanneer moet ik nu een animatie video laten maken?

Die vraag kan je misschien makkelijker beantwoorden als je onze pagina over de animatie video leest. Hierop staan een aantal redenen om voor een animatie te kiezen. Maar je kan ons natuurlijk altijd bellen of mailen om eens verder te sparren.

Wil je meer weten? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op of bel ons gewoon op 010-3030090.