animatievideo laten maken

ANIMATIE VIDEO LATEN MAKEN.

“Ik wil een animatiefilmpje laten maken” is een veel gehoorde vraag in de wereld van videoproductie en digital marketing. Animatievideo’s vertellen het verhaal van jouw bedrijf, maar hoe werkt dat precies, een animatie video laten maken? Wij leggen je uit hoe we bij TIEN. te werk gaan!

Wat is een animatie video?

Een animatievideo is een film die bestaat uit allemaal kleine tekeningen. In vaktermen noemen we deze tekeningen ‘frames’. Deze frames worden achter elkaar gezet en versneld afgespeeld (oftewel: geanimeerd). Door de losse tekeningen te animeren krijg je uiteindelijk een film met bewegende beelden.

Animaties worden in de praktijk vaak gebruikt om complexe informatie uit te leggen. Bij TIEN. zetten wij het animatiefilmpje in, om een product of dienst van een bedrijf uit te leggen. Zo snapt iedereen precies wat een bedrijf doet.

We hebben verschillende animatie video s gemaakt, zoals deze animatie voor VETKANAAL, waarin we uitleggen hoe de verschillende diensten van VETkanaal werken. Wil je de sfeer van onze animaties proeven?

Een animatie video maken, wat gaan we doen?

  1. Voordat we de animatie video maken, houden we een interview met je. Wie ben je, wat is jouw verhaal en hoe kunnen we deze vertalen in een visuele vorm?
  2. Nadat wij bij TIEN. precies begrijpen wie jij bent, wat jouw verhaal is en welke boodschap of informatie je wilt overbrengen naar de klant wordt het script van de video geschreven. Als jij het script goed vindt en al jouw eventuele feedback is verwerkt, gaat de animator aan de slag.
  3. De animator vertaalt de complexe informatie uit het script in beelden. Ze gaat niet direct aan de slag met het maken van animatie, ze begint eerst met het maken van een storyboard, zo kan jij zien of het beeld wat de animator heeft gemaakt aansluit bij jouw idee. Uiteraard mag je hier feedback op geven als je vind dat iets nog niet naar wens is.
  4. Is het storyboard goedgekeurd? Dan gaan we aan de slag. De animator gaat beginnen met animeren en ondertussen wordt de voice over ingesproken.
  5. Zodra de beelden geanimeerd zijn en de tekst is ingesproken wordt het beeld en geluid samengevoegd tot 1 video. Yes, de eerste versie van jouw animatie video is klaar!
  6. Nadat we een eerste versie hebben gemaakt, gaan we samen met de klant kijken waar de verbeteringen zitten. Uiteraard staan de wensen van onze klant voorop, maar we gaan ook kijken of het begrijpbaar is voor de klant. Als we beide tevreden zijn over het resultaat is de jouw video officieel af!

Meer weten over hoe we een animatie maken?

animatie tekening door de animator

De video is af! En nu?!

Bij ons kun je niet alleen jouw animatie laten maken, we zorgen ook dat we jouw doelgroep bereiken met de video. Dit doen we door jouw animatie video via social advertising te verspreiden onder jouw huidige en potentiële klanten. Zo vertellen we het verhaal van jouw product of dienstverlening.

We maken dus niet alleen een animatie. Bij TIEN. verzorgen we het hele plaatje, van ontwikkeling tot verspreiding. Bij ons kun je jouw animatie laten maken en werken we samen met marketeers en animators, zodat we de video op de juiste manier kunnen verspreiden. Zo weten we zeker dat jouw animatie video s echt van waarde zijn voor de organisatie en nieuwe klanten aanspreken!

Vertel mij meer.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen wij contact met je op. Of plan direct een afspraak in!