headerafbeelding wat we doen

ANIMATIEVIDEO LATEN MAKEN.

Een animatievideo is het ideale middel om een complex verhaal duidelijk te maken. In een animatiefilmpje breng je met behulp van getekende beelden een product, boodschap of mededeling onder de aandacht bij jouw doelgroep.

TIEN. Producties is specialist op het gebied van animatievideo’s. We hebben in de afgelopen jaren verschillende animaties ontwikkeld die passend zijn bij de huisstijlen van uiteenlopende bedrijven.

TIEN.BROCHURE

Hoe zet je een animatievideo op een effectieve manier in?

Stijlen in animaties.

Animaties kennen we in talloze, verschillende stijlen. Zo zijn er 2D en 3D animaties, kun je een animatie maken in full color of 2 kleuren en kan je in de animatie gebruik maken van poppetjes of juist niet.

Bij TIEN. denken we samen met jou na over de stijl van jouw animatiefilmpje. We kijken naar de huisstijl van de organisatie, de boodschap die je wilt overbrengen en de doelgroep die je wilt benaderen. Op basis van die verschillende factoren bepalen we in welke stijl en met welke kleuren de animatie het beste bij jouw organisatie aansluit.

Animaties ter verduidelijking.

Je kunt animaties ook op andere manier inzetten. In plaats van een hele animatievideo, kun je animaties ook inzetten ter ondersteuning en verduidelijking. Denk hierbij aan naamtitels in interviews of korte animaties over normale video’s heen.

Hoe maak je een animatievideo?

Een animatie maken we niet zomaar. Er zijn een aantal essentiële stappen, voordat onze animator aan de slag kan met animeren.

1. Het concept

We beginnen met het concept. Wat is de boodschap van de animatie en wie is de doelgroep? Op basis van deze twee factoren begin je met het ontwikkelen van het concept.

2. Het script

Samen zetten we jouw verhaal en boodschap om in een script voor de voice over.

3. Het storyboard

Als het script en het concept staan, gaat onze animator aan de slag met het storyboard. In het storyboard komt het concept tot leven en krijgt de animatie vorm.

4. De voice over inspreken

Ondertussen wordt de voice over ingesproken door een echte voice artist.

5. Animeren

Zodra de voice-over af is en het storyboard goedgekeurd is, gaat onze animator echt aan de slag! Er komt beweging in de losse tekeningen.

6. Geluidseffecten toevoegen

Tot slot zetten we de geluidseffecten achter de animatie en voila! De animatie is klaar!

MET EEN ANIMATIEVIDEO MAAK JE EEN COMPLEXE BOODSCHAP DUIDELIJK VOOR DE DOELGROEP.

Animatievideo laten maken door TIEN.

Bij TIEN. zijn we een ster in animeren. Met behulp van geanimeerd beeld en geluid, dat past bij jouw bedrijf maken we de tofste animaties om jouw product of dienst uit te leggen. Onze klanten zijn uiteenlopende opdrachtgevers. Zo hebben we in de afgelopen jaren animaties ontwikkeld voor DLG, Hoogerwerf en VETkanaal.

Veel gestelde vragen over animatievideo's.

Wat is een animatievideo?

Een animatievideo is een getekende video.

Waar gebruik je een animatie video voor?

Vaak gebruik je een animatie video om een complex verhaal te verduidelijken.

Wat is de ideale lengte voor een animatievideo?

De ideale lengte voor een animatie is 1 minuut.

Wat kost het maken van een animatievideo?

De kosten verschillen per type animatie. Wil je bijvoorbeeld een animatie met 2 kleuren of een full color?

Wat is het verschil tussen een animatie en een explanimation?

Een explanimation video is een animatievideo die puur gemaakt is om een complex verhaal uit te leggen. Een animatie kan verschillende doeleinden hebben. 

Vertel mij meer.

Wil je meer weten? Vul je gegevens in, dan nemen wij contact met je op. Of plan direct een afspraak in!