fbpx
TIEN.video - 27 maart 2018

6x het juiste beeld en gevoel in video

by Tien Producties

Video is hot! Het werkt! Alleen…. Zomaar een video maken werkt helaas niet. Aan de andere kant, de keuze is reuze. Er zijn video’s voor verschillende verhalen en momenten. De truc is om verhaal en beeld op de juiste manier te koppelen. Don’t tell them, show them roepen we wel eens. Maar welk type video geeft het juiste beeld en gevoel? Tien Producties neemt je mee door een aantal van haar video’s en legt uit hoe en wanneer je deze in moet zetten. gevoel en beeld in video Documentaire 

Docu’s. De manier om je verhaal uitgebreid te vertellen. Met documentaires speel je in op de emotie van de kijker. Je wilt een gevoel overbrengen. Het belangrijkste in een docu is het bepalen van je verhaallijn. Wat ga je vertellen? En wat wil je dat het effect is op de kijker? Moet de video sympathie creëren? Of wil je dat het kennis geeft over een onderwerp?

Sfeervideo 

Sfeervideo’s zie je vaak terug op websites en in je Facebook tijdlijn. Het is ideaal om een sfeervideo in te zetten voor je evenement. We noemen dat ook wel een aftermovie. De focus ligt op de beleving van het evenement en de emotionele lading bij de aanwezige mensen. Je probeert aan de kijker het gevoel van het evenement over te brengen. “Ik heb echt iets gemist” is wat je wilt horen van de mensen die niet aanwezig konden zijn.

Interview 

Laat jouw verhaal vertellen door een medewerker, klant of de ondernemer. De vragen van Tien Producties zijn de rode draad. De antwoorden het verhaal. Interviews zijn tevens ondersteunend in andere video’s. Er bestaan weinig documentaires zonder interviews. Het is gewoon een waanzinnige manier om gevoel te krijgen in je video’s.

Vlog

Vloggen voor bedrijven is een van de videotrends in 2018. Tien Producties doet het al een tijdje. Met vloggen breng je op een leuke en ludieke manier jouw bedrijf of evenement in beeld. Dit kan je doen door een eigen medewerker te laten vloggen of door iemand in te huren. Maak een vlog ludiek, persoonlijk en uniek. Dynamiek en humor zorgen voor een groot online bereik van vlogs.

1 minuut video’s

Tien Producties gebruikt 1 minuut video’s om mensen in beeld te brengen. Door de korte duur zijn deze video’s perfect voor sociale media en website’s. Het geeft een duidelijk beeld wie iemand is, zowel persoonlijk als binnen een organisatie. Hiernaast kan het natuurlijk nooit kwaad om je medewerkers een podium te geven. Ze houden de organisatie tenslotte toch draaiende.

Mini-documentaire

Aan een mini-documentaire zit één belangrijke voorwaarde. Je moet een verhaal hebben. En wel een met een bijzonder karakter. Met je verhaal onderscheid jij je van de concurrent. Jouw verhaal wordt in 5  tot 10 minuten verteld. Een mini-documentaire is een mooie manier om beeld en gevoel te creëeren rond jouw merk/bedrijf of persoon.

Dit zijn een aantal voorbeelden van video’s die Tien Producties maakt. Het verhaal is belangrijk in iedere video. We helpen graag bij het bedenken van een verhaallijn of campagne en passen hier video in toe. Dat vinden we namelijk leuk om te doen. Meer van Tien producties lezen en bekijken? Klik dan hier!