magazine - 11 juni 2018

5 voordelen van een online magazine

by Tien Producties

Oké, je moet geen koffie morsen over een online magazine… Dan lees je het magazine waarschijnlijk niet meer uit. Gelukkig zitten er vooral voordelen aan je online magazine. We nemen er 5 met je door. 

Magazines zijn een goede tool om je verhaal te vertellen aan je klant, vriend, consument, partner of lezer. Je kunt een e-zine op verschillende manieren insteken: een vakbeurs, campagne, evenement of het maandelijks inspiratiemoment met de doelgroep van je magazine. De transitie naar online is begonnen in de magazinewereld. Maar wat zijn de voordelen ten opzichte van een traditioneel, papieren magazine?

1. Bewegend beeld en geluid

Video en geluid zijn twee voordelen van een online magazine. Offline is dit helaas niet mogelijk. Van podcasts tot aftermovies; alles komt terug in jouw online storyteller. Een verhaal vertellen met video en geluid is nou eenmaal beeldender dan alleen tekst. Je zit met beeld en geluid sneller in de emotie van de lezer. Er wordt een ander deel in de hersenen aangesproken die deze emotie oproept. 

voordelen van een online magazine blog

2. Interactief

Een digitaal magazine is interactiever dan een magazine uit de winkel. Je klikt gemakkelijk heen en terug tussen de bladzijdes. En via de inhoudsopgave kom je precies op de pagina waar je moet zijn. Dit scheelt weer een lamme arm van het bladeren. Hierbij kun je je magazine op social media plaatsen en is iedere call to action klikbaar. In een offline magazine kun je niet direct doorklikken naar de website. Die URL overtypen is wel een hoop werk en dus een drempel. 

3. Meten, weten en verwerken

Alles is meetbaar. Je weet welke verhalen het beter doen en welke call to action vaker aan geklikt wordt. Bijkomend voordeel is dat je tussentijds aanpassingen kunt doen in de online versie van jouw ‘Quote’. Het meten gaat allemaal via Google Analytics. Wil je nou echt online stralen? Dan is het zelfs mogelijk om cookies toe te voegen aan je magazine. Op die manier weet je precies wat je lezer doet en wat zijn of haar interesses zijn. Niet nodig? Prima, dan zet je het gewoon uit. 

4. Goedkoper 

Een online magazine is goedkoper dan een magazine uit de winkel. Zowel voor de lezer als voor je bedrijf. Je hoeft geen oplage te bepalen dus er zijn geen drukkosten. Daarnaast hoef je geen bedrijf in te huren dat de afhandeling en de verzending doet. Hij is er voor iedereen in je adresboek. En je e-zine wordt makkelijker verspreid, omdat je contacten de link makkelijk kunnen delen.

5. Vanaf de bank

Het grootste voordeel is dat jij – of je lezer – de deur niet meer uit hoeft. Je hoeft niet helemaal naar de winkel of naar de brievenbus te lopen. Je hebt het magazine altijd bij je. Tenminste als je een tablet, computer of telefoon bij de hand hebt, natuurlijk. Toch lekker om op de bank te blijven liggen na een dag hard werken.

En zo zijn er nog veel meer voordelen; maar we roepen bij Tien Producties altijd ‘Kill your darlings, korter of je bent te langdradig!’ Dus wil je meer weten over online magazines? Lees onze andere blogs, blader eens door onze e-zines of lees nog een klein stukje door….

Negen augustus is het zover… Tien Producties verklapt je alle geheimen over het maken van een online magazine! Lees de Pagina Monologen, bekijk hoe een oud-basketballer en een fruitimporteur in de clinch liggen over hun e-zines, check de soundbites van Tien muppets Mikedorf en Rickler en vermijd de grootste valkuil: “Oh, dat doen we wel even…” Nieuwsgierig? Meld je nu aan via onderstaand inschrijfformulier!

Ontvang onze online magazines

Door het formulier te versturen ga je akkoord met onze privacy policy.